4 Mayıs 2024 Cumartesi

Aliağa'da işten atılan işçilerin iade davaları başladı

Aliağa Belediyesi'nin çıkardığı işçilerin işe iade davaları başladı. Duruşma öncesi açıklama yapan işçiler, kazanana kadar direnişi sürdüreceklerini belirtti.

Aliağa Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilerin işe iade davaları başladı.Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapan işçiler, "Mahkemenin sonunda verilecek işe iade kararları bizlerin bu haklı mücadelesinin birer onur madalyası olacaktır" dedi.

Aliağa Belediyesinden çıkarılan işçilerin işe iade davaları görülmeye başlandı. Direnişlerinin 210. gününde adliye önünde açıklama yapan işçiler, kazanan kadar direnmeye devam edeceklerini belirtti. 

Açıklama yapan Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube Aliağa İşyeri Baş Temsilcisi Doğanşah Aydın, "Bizler bu ülkede her ne kadar hukuk sistemi ağır aksak işlese de adalete olan güvenimizi yitirmeyerek işe iade davamızı bize dayatılan protokolleri imzalamayarak açmıştık. Kanuna göre işe iade davalarının temyizle birlikte en fazla 4 ayda bitirilmesi gerekiyor. Oysa bizim ilk duruşma günümüz bile 6 ay sonraya verildi. Bugün 12 Aralık 2019, işten çıkarılan birçok arkadaşımızın haklılıklarının ispatlanacağına, işe iade kararlarının verileceğine inandığımız hukuksal mücadelemizin başladığı gün. Umuyoruz ki bu yargı süreci daha fazla uzamasın, keyfi kararların alınmasın, emekçinin alın terinin kutsal bir değer sayıldığı, işçi çıkarmanın ve kamuyu zarara uğratmanın kötü niyetli bir eylem olduğu sonucuna varılsın" dedi.

"Mahkemenin sonunda verilecek işe iade kararları bizlerin bu haklı mücadelesinin birer onur madalyası olacaktır" diyen Aydın, kazanan kadar direnişlerini südüreceklerini de kaydetti.