18 Mayıs 2024 Cumartesi

'AKP'nin Nazi vari uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz'

Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube, KHK ile ihraç edilen KESK üyelerinin işe iadesi için açıklama yaptı. Açıklamada, ihraç olduktan sonra yaşamını yitiren Ahmet Çoban hatırlatılarak, "AKP'nin Nazi vari uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz" mesajı verildi.

Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin işlerine iade edilmesi talebiyle Karşıyaka İskele karşısında basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan KESK İzmir Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, 135 haftadır gasp edilen hakları için eylem yaptıklarını söyledi ve bir gecede AKP'nin talimatıyla emeklerinin heba edildiğine dikkat çekti.

Geçen hafta OHAL Komisyonu'nun 122 bin 715 başvurudan 101 bin 500'ünü sonuca ulaştırdığını, geriye kalan başvuruların ise yıl sonuna kadar tamamlanacağının açıklandığını hatırlatan Kılıç, "4 bin 500 dosya KESK'li ihraçların dosyasıydı. Bugün 24 bin 800 bakılmayan dosyanın 3 bini KESK'li üyelerimizin dosyası. Bu tesadüfü bir durum mu? Yoksa verilen talimatlar sonucu mu? Raporda adaletli davrandığınızı anlatmışsınız, bu nasıl adalet?" dedi.

İhraç olduktan sonra yaşamını yitiren BES esi Şube Başkanı Ahmet Çoban'ın ölümünden bir yıl sonra işine iade edildiğini ifade eden Kılıç, "Daha kaç arkadaşımızın ölümünden sonra iade kararları vereceksiniz?" diye sordu.

'YALANLARLA, İFTİRALARLA HAKİKATLERİN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEDİ'
Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: "Mücadeleyle emekle elde ettiğimiz haklarımızı ve mesleklerimizi kullanmak istiyoruz. İsminde adalet olan, kendisinin dışındaki bütün kesimlere her türlü adaletsizliği uygulayan AKP'nin Nazi vari uygulamalarına dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyeceğiz. Baskı ve ihraçlarla arkadaşlarımızı korkutup sindirmeyi düşünenler artık yanıldıklarını çok iyi anladılar. Yalanlarla iftiralarla da hakikatlerin üstü örtülemedi. AKP 'nin ırkçı milliyetçi ve güvenlikçi politikaları, beka söylemleri, halkları kutuplaştıran, ötekileştiren uygulamaları bizleri ve arkadaşlarımızı emek barış ve demokrasi mücadelesinden alıkoyamadı."

Kılıç, iş arkadaşlarının bir an önce işlerine geri iade edilmesini talep etti ve "Hakikatler kazanacak, biz kazanacağız, geri döneceğiz" dedi.