8 Temmuz 2024 Pazartesi

AKP önünden seslendiler: Hukuksuzluğa son ver

AKP binaları önünde gerçekleştirilen "Tecride son ver" eylemlerinde "bu hukuksuzluğa son verilmesi" çağrısı yapıldı.

PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması talebiyle başlatılan "Tecride son ver" eylemleri 11’inci haftasını geride bıraktı. Birçok kentte AKP binaları önünde gerçekleştirilen eylemlerde, "Bu hukuksuzluğa son verin" çağrısı yapıldı.

ADANA
AKP Adana il binası önünde açıklama yapmak isteyen kitleye polis izin vermedi. Bina çevresini bariyerlerle kapatan polisin engelleme girişimine karşı Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Barış Anneleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER),  Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) yöneticileri, AKP Adana binasının karşısında bulunan kaldırımda oturma eylemi gerçekleştirdi.

'TECRİT HUKUKSUZLUKTUR'
DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, İmralı tecridinin son bulması için AKP binası önünde olduklarını söyledi. İmralı tecridinin "suç ve hukuksuz" olduğunu belirten Aydemir, bu  hukuksuzluğa son verilmesi çağrısı yaptı.

Açıklama "Bijî berxwedana zindanan", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Siyasi tutsaklar onurumuz" sloganlarıyla son buldu.

MERSİN
Mersin'de tutsak yakınlarının eylemine Çukurova Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER), DEM Parti ve çok sayıda kişi destek verdi. "Tecride son ver" pankartının açıldığı eylemde AKP il binasına yürümeleri polislerce engellenen kitle, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Jin jîyan azadî" sloganları eşliğinde oturma eylemi başlattı.

'KİMSE ÖLMESİN'
Barış Annesi Meryem Erbey, anneler olarak savaş istemediklerini söyleyerek, "Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerindeki tecrit son bulsun" dedi.

DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan ise İmralı tecridinin muhatabı AKP olduğu için AKP önüne gitmek istediklerini belirterek, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi.