7 Eylül 2024 Cumartesi

AKP milletvekili Adil Karaismailoğlu, DEM Partili Ali Bozan'a saldırdı

Meclis'te DEM Partili Ali Bozan'ın AKP'yi işaret ederek "Hırsız var!" demesinin ardından AKP'li milletvekili, eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Bozan'a saldırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin milletvekili Ali Bozan, Meclis'te yaptığı konuşmada "AKP TÜİK eliyle her ay işçinin, memurun, emeklinin cebinden düzenli bir şekilde çalıyor, ama bu cebinden maaşı çalınan işçinin, emekçinin, emeklinin sesi maalesef duyulmuyor. Ben de buradan o cebinden ücreti, maaşı çalınan yurttaşlar adına bağırmak istiyorum: Hırsız var! Hırsız var! Hırsız var! AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor" dedi.

Bozan'ın sözleri üzerine AKP sıraları ile DEM Parti sıraları arasında tartışma çıktı. AKP'li milletvekilleri Bozan'ın sözlerine önce "Aynaya bak, terbiyesiz, ahlaksız" diyerek hakaretler savurdu. Bozan ise "Terbiyesiz de sizsiniz, ahlaksız da. Bir defa çıkın buraya, ben 'hırsızsınız' diyorum, deyin ki 'biz hırsız değiliz'. Kendinizi ifade etmekten acizsiniz. O yüzden ağzınız pislik kokuyor" yanıtını verdi.

YUMRUK VE TEKMEYLE SALDIRDILAR
Oturuma ara verildiğinde AKP'liler kürsüye yürüdü. AKP Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Ali Bozan'ı ceketinden tutup çevirerek yere fırlattı. Yere düşen Bozan'a bazı vekillerin tekme attığı görüldü.

Bu sırada Meclis Ulaştırma Komisyon Başkanı olan Ulaştırma eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ali Bozan'a doğru yürüyerek önce tokat attı, sonra yumruk ve tekme atarak vurmaya başladı. Bozan, kulise doğru giderken AKP'liler peşinden koştu. Saldırı burada da devam etti. 

Meclis Genel Kurulu, yaklaşık 1 saatlik aranın ardından yeniden toplandı.

BAŞKANVEKİLİ BOZDAĞ, BOZAN'I SUÇLADI
Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, İYİP'in grup önerisinin görüşülmesi sırasında AKP'lilerin DEM Parti milletvekili Ali Bozan'a dönük saldırısını görmezden geldi, milletvekillerine "temiz ve saygın dil" kullanılması çağrısında bulunarak, Bozan'ı suçladı.

Bozdağ, "Hem bizim içtüzüğümüz hem sahip olduğumuz medeniyet değerleri, buranın vahametine uygun saygın bir dil kullanmayı hepimizin üzerine bir sorumluluk yüklemektedir. Ancak zaman zaman kürsüde bazı hatipler bu saygınlık sınırını aştığı zaman eminim her bir insanımız incinmektedir. Bizim örnek olmamız lazım. Herkes buraya gözünü dikiyor, kulağını kabartıyor, olup bitenleri görüyor. Milletin temsilcilerinin konuşurken güzel sözlerle konuşması çok kıymetli" sözleriyle AKP'li vekillerin saldırganlığının üstünü örtmeye çalıştı.