7 Eylül 2024 Cumartesi

Akkuyu NGS'de işçiler iş bıraktı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde TSM Enerji İnşaat şirketi bünyesinde çalışan işçiler ücretlerinin geç ve eksik yatmasından ötürü iş bıraktı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde TSM Enerji İnşaat şirketi bünyesinde çalışan işçiler Kurban Bayramı'ndan beri alamadıkları maaşlarının da eksik yatmasından dolayı iş bıraktı. İşçiler, 20-25 bin liraya kadar eksik yatan maaşların olduğunu belirtti.

'HER AY EKSİK MAAŞ ALIYORUZ'
Her ayın 15-18 tarihleri arasında maaşların ödenmesi gerektiğini belirten işçiler, maaşlarının geç yatmasının yanı sıra eksik yatan maaşlarına da tepki gösterdi. Evrensel gazetesine konuşan işçiler, her ay eksik yatan maaşlar için sorunlar yaşadığını belirtti. İçtaş İnşaat'ta çalışan işçilerin ise henüz maaşlarının yatırılmadığını, firma bünyesinde çalışan işçilerin de eksik yatan maaşların olması durumunda iş bırakacaklarını ifade ettiler. Sıklıkla iş kazaları-cinayetleri, kötü yemek ve kötü çalışma koşullarıyla gündeme gelen Akkuyu NGS'de işçiler eksik yatan maaşları için iş bıraktı.

'YATAN MAAŞ DA 20-25 BİN LİRA EKSİK'
Kurban Bayramı'ndan beridir maaşlarının yatmadığını anlatan bir işçi, "Bayramdan beridir maaşlarımız yatmıyor. Bugün maaşlar yattı ancak 10-20 hatta 25 bin liraya yakın kesintili olarak yatan maaşlarımız var. Maaşların yatması için iş bıraktık" diye konuştu.

Başka bir işçi ise "Benim maaş 10 bin lira eksik yattı ama 20 bin lira eksik maaşı yatan arkadaşlarımız var. Her ay böyle sorunlar yaşıyoruz, hiçbir ay düzgün maaş yatmıyor. O yüzden formenlerimizle de konuştuk, işin başında duruyoruz, çalışmıyoruz" dedi.

Her ay benzer sorunların yaşandığını kaydeden işçiler, düzenli bir şekilde maaşlarının yatmasını talep ederek, "Aylarca yatmayan maaşlardan bu kadar kesinti olmasını kabul etmiyoruz, maaşlarımız yatsın, bundan sonra da yatacak maaşlar düzenli bir şekilde yatırılsın; kesinti olmadan yatırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.