Akdeniz'de işçi kıyımına tepki: Mücadelemiz devam edecek

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, kayyumun işten çıkardığı işçiler tekrar işe alınıp hakları verilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Akdeniz Belediyesi'ne atanan kayyum Zeyit Şener'in 23 belediye emekçisini işten çıkarmasına ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şubesi'nde açıklama yaptı.
Kayyum darbesinin ardından işçilerin ağır mobbing ve hak ihlalleri yaşadığını kaydeden Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Göçmen, işten çıkarmaların keyfi olduğunu vurguladı.
Yoksulluğun her geçen gün derinleştiği bir ülkede kayyumun haksız bir biçimde işçilerin işine son vermesinin kabul edilemez olduğunun altını çizen Göçmen, "İşten çıkarmaların haksız ve hukuksuz bir şekilde yapıldığı, anayasal haklarının ellerinden alındığı, insanların aileleri ile birlikte yoksulluğa ve sefalete mahkum edildiği bir süreci yaşıyoruz. Bu antidemokratik uygulamaları kabul etmiyoruz, işten çıkarılan işçilerin tekrar işe alınması ve hakları verilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.