20 Mayıs 2024 Pazartesi

Akar Tekstil'de Covid-19 vaka sayısı artıyor

İzmir Çiğli Atatürk OSB bulunan DERİTEKS Sendikasının örgütlü olduğu Akar Tekstil fabrikasında işyeri temsilcileri pozitif vaka sayısının 50'yi geçtiğini söyledi.

İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Akar Tekstil'de pozitif vaka sayısı katlanarak artıyor. DERİTEKS Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada ilk olarak 12 işçiye Covid-19 pozitif tanısı koyulurken, dün itibariyle bu sayının attığı bildirildi.

İşten kaçınma haklarını kullandıkları için darbedilen işçiler, patron hakkında pozitif vakayı saklayarak hastalığın bulaşmasına neden olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Evrensel'in haberine göre; ilk gün 12 işçiye pozitif tanısı konulduğunu ifade eden işyeri temsilcileri dün itibariyle pozitif vaka sayısının 50'yi geçtiğini söyledi. İşyerinde test yapılırken fabrikada olmayan raporlu işçilerle, işten kaçınma hakkını kullanan işçileri de hastanelere giderek test yaptırdığı bilgisini veren temsilciler, testler sonuçlandıkça sayının daha da artacağını ifade etti. Temsilciler ayrıca iş durduran ve fabrika bahçesinde bir grup tarafından darp edilen işçilerin işveren hakkında vakayı saklayarak hastalığın bulaşmasına neden olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İşçilerin pazartesi günü gerçekleştirdiği işten kaçınma hakkını kullanma eylemi ve hastanelere test için başvurusu sonrası fabrikada üretim durdu. İşçilerin tamamına yakını izinli olarak evlerine gönderilirken, testi pozitif çıkan işçiler ise tedaviye ilişkin Sağlık Bakanlığının iletişime geçmesini bekliyor.