18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adem Çelik'e dokunmayanlar İnşaat-İş temsilcisini gözaltına aldı

32. gününe giren Adem Çelik direnişinde İnşaat-İş Örgütlenme Sorumlusu anıl Deniz Gider savcılık emriyle Çelik'e hakaret ve tehditten gözaltına alındı. Gider, karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adem Çelik Şirketler Grubu'nun Avalon şantiyesinde çalışırken kıdem tazminatları, fazla mesai ve yol paraları ödenmeden işten atılan İnşaat-İş üyesi işçilerin direnişi 32. gününde devam ediyor.

İşçiler her zaman olduğu gibi bugün de Adem Çelik Şirketler Grubu'nun Beylikdüzü'ndeki binası önünde pankartları, slogan ve ajitasyon konuşmalarıyla direnişe başladı. Sigorta primlerini eksik yatırarak, kaçak işçi çalıştırarak, işçi hakkı yiyerek suç işleyen Adem Çelik'i teşhir eden işçiler, dosyası hayli kabarık olan Çelik hakkında hiçbir işlem yapmayan savcıların emriyle bir kez daha karşılarında polisi buldular.

İnşaat-İş örgütlenme sorumlularından Anıl Deniz Gider'in, Adem Çelik'e hakaret ve tehditten gözaltına alındı. Gider'in gözaltına alınmasından sonra direnişçi işçiler, Çelik'i teşhir etmeyi sürdürdü, öfkelerini haykırarak "bizi de gözaltına alın" dedi.

Savcılık emriyle gözaltına alınan Gider, karakolda ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.