18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adana'da doktora şiddet protesto edildi

Adana'da sağlık emekçileri, aile hekimi Mahmut Özcan'ın darp edilmesini kınadı, "Kanun yaksa düzende yok" dedi.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Aile Hekimi Mahmut Özcan'ın hasta yakınları tarafından darp edilmesi protesto edildi.

Doktorlar, meslektaşlarının şiddete maruz kalmasını Adana Şehir Hastanesi önünde protesto etti. Eyleme, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de katıldı.

Aile Hekimleri Federasyonu İkinci Başkanı Dr. Yakup Şahin, meslektaşına yapılan saldırıyı kınadı. Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğini aktaran Şahin, olayın takipçisi olacaklarını vurguladı. Şahin, "Sağlık çalışanları; evde canı sıkılan karısına, kocasına, kızanın rahatlama yeri değildir. Bu suç TCK'nın 77. maddesinde 'İnsanlığa karşı işlenen suçlar' içerisinde değerlendirilmelidir. Kanun yoksa düzende yok" dedi.

Mesleğini yapmaya çalıştığını ve bu saldırıyı hak etmediğini söyleyen Aile Hekimi Mahmut Özcan, "28 yıllık hekimim. On bir yıldır aynı bölgede çalışıyorum. Bugüne kadar hiç bir hasta, hasta yakını, herhangi bir arkadaşla tartışmam olmadı. Saldırının sebebini bile anlayamadım bir şekilde darp edildim. Çok üzgünüm."