16 Eylül 2024 Pazartesi

Adana KESK: İktidar istismarı meşrulaştırıyor

Çocuk istismarına karşı basın toplantısı düzenleyen Adana KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Seçil Sevin, iktidarın istismarı meşrulaştırdığını belirtti.
KESK Adana Şubeler Platformu, çocuk istismarının önlenmesi için Eğitim Sen şube binasında basın toplantısı yaptı. Açıklamayı KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Seçil Sönmez okudu.
 
"Çocuklarımız geleceğimizdir ve bizler geleceğimize sahip çıkmak zorundayız" diyen Sönmez, şiddet olaylarının ve artan istismarın tesadüf olmadığını ve çocuk yaşta evliliklere izin verenlerin, "Bir kereden bir şey olmaz" diyenlerin, Diyanetin ve iktidar tarafından parlatılan dini vakıf sorumlu olduğunu belirtti.
 
"Son 10 yılda cinsel istismarda yüzde 700 artış var AKP iktidarında. Açılabilen 40 bin davanın sadece 13 bininde mahkûmiyet kararı çıkmış ve bu mahkûmiyet kararları çoğunlukla kravat taktı diye iyi hal indirimiyle sonuçlanıyor" diyen Sönmez, istismarcıların değil istismarı ortaya çıkaranların cezalandırıldığını söyledi.
 
"Ensar Vakfı ile ilgili verilen soru önergesi ret edildiğinde yüzlerindeki o pişkin gülümseme hepimizin hafızasında" diye belirten Sönmez, AKP'nin cinsel ilişki rıza yaşını 15’e çektiğini hatırlatarak AKP'nin çocuk istismarını meşrulaştırdığını ifade etti.
 
İstismarı önleyici tedbirler alınması gerektiğini belirten Sönmez, "Çocuk hakları ihlalini izleme merkezleri oluşturulduğu gibi her şekilde sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla, çocuk dernekleriyle, ortak bir çalışma yürütülmelidir" dedi.