23 Nisan 2024 Salı

A101 halk sağlığını riske atıyor, işçinin emeğine göz dikiyor

A101'de bozuk ürünler satılıyor, fire olarak kayda geçirilmesi gereken ürünlerin ücretleri işçilerden kesiliyor, tarihi geçen ürünlerin tarihleri siliniyor şoklanarak tekrar reyonlara konuluyor. 

A101 çalışanlarına bozuk ürün sattırmaya devam ediyor. Mağaza Market-Sen'in bugün yayınladığı görüntülerde işçilere son kullanma tarihi geçen ürünlerin zorla sattırıldığı görüldü. 

Bozuk sütler bölge sorumlusu tarafından kasadan geçirtiliyor, bu ürünler "çöpe gidiyor" ama parasını A101 işçileri ödüyor. Bozuk, patlamış, satılamayacak ürünler fire olarak yazdırılmadan çöpe attırılıyor. Envanter sayımında çıkan bu açıklar yine işçilere ödetiliyor. Bozuk tavukların son kullanma tarihi siliniyor, şoklanarak satışa sunuluyor.

Çalışma Bakanlığı'nın ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın olanları sadece seyrettiğini belirten Mağaza Market-Sen, "Çalışma Bakanlığı, işçinin cebine göz diken A101 patronlarını seyrediyor. Tarım Bakanlığı, emekçi halkın bozuk ürünlere mahkum edilmesini seyrediyor. Biz seyretmeyiz. A101 işçileri seyretmeyecek. A101 işçileri; bu rezilliğe son vermek için mağazalara denetim yaptıracak güç biziz" dedi.