11 Mayıs 2024 Cumartesi

8 Mart etkinliği Suruç şehidi Duygu Tuna'ya atfedildi

HDP Maltepe İlçe örgütünün düzenlediği 8 Mart etkinliği Suruç şehidi Duygu Tuna'ya atfedildi.
HDP Maltepe İlçe Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, ilçe binasında etkinlik düzenledi.
 
Suruç'ta katledildiği dönemde Maltepe İlçe Eşbaşkanlığı yapan Duygu Tuna'ya atfedilen etkinlik saygı duruşuyla başladı.
 
HDP Maltepe İlçe Eşbaşkanı Müge Ataç açılış konuşmasını yaptı. HDP 1. Bölge sözcüsü İlknur Melengeç, 8 Mart'ın kadın özgürlük mücadelesindeki tarihsel önemine dikkat çekti, yarın Taksim'de düzenlenecek yürüyüşe çağrı yaptı.
 
SKM adına yapılan konuşmada ise, Duygu Tuna anlatıldı. Duygu'nun cins bilincine sahip, militan ve direngen bir kadın olduğu belirtilen konuşmada, Rojava kadın devrimine dokunmak için Kobane'ye gitme kararı aldığını söyledi. Konuşmada, "Suruç katliamında bedenini yoldaşlarına siper etti. Çalışma yürüttüğü Gülsuyu Mahallesi'nde herkese dokundu. Birçok kişi onunla birlikte çalışma yürüttü. Onun buradaki hayallerini biz gerçekleştirelim, onun direngen yüreğiyle mücadeleye sıkıca sarılalım" denildi. 
 
KHK direnişçisi Sema Uçar da Duygu Tuna'yı anarak konuşmasına başladı. KHK'lara karşı verilen direnişi anlatan Uçar, ihraçlarda kadınların çok daha fazla etkilendiklerine dikkat çekti. İhraçlarla birlikte ekonomik özgürlüklerinin ellerinden alındığını söyleyen Uçar, "İhraç edilen kadınlar, sosyal ve ekonomik hayattan uzaklaştı, dört duvara hapsedildi" dedi. Uçar son olarak erkek egemenliğine karşı hayatın her alanında kadınların birlikte mücadele etmesi çağrısı yaptı.
 
Halkevci kadınların da katıldığı etkinlikte kadınlar hep birlikte Ünzile şarkısını seslendirdi.