26 Nisan 2024 Cuma

'24 Haziran'da emeğimizi ve oyumuzu çalanlardan hesap soracağız'

Adana'da basın açıklaması yapan KESK üyeleri, "24 Haziran'da emeğimizi ve oyumuzu çalanlardan hesap soracağız" dedi.
KESK Adana Şubeler Platformu, Atatürk Parkı'nda basın açıklaması yaptı. "Baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz. KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eyleme HDP Adana milletvekili adayları Tülay Hatimoğulları ve Ahmet Kılıç da katıldı.
 
Emekçiler, Adana'da Valiliğin Efrin operasyonu nedeniyle eylem ve etkinliklerin izne tabi olmasına tepki gösterdi. OHAL koşullarında düşünce ve ifade özgürlüğü, toplantı ve yürüyüş hakkı gibi temel hakların kullanımının engellenmemesi gerektiğini ifade eden KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez, AKP'nin ve valilerin anayasayı ve temel hak ve özgürlükleri hiç sayarak suç işlediğini söyledi.
 
"24 Haziran'da emeğimizi ve oyumuzu çalanlardan hesap soracağız" diyen Sönmez, 24 Haziran baskın seçimlerin tüm yurttaşlar kadar kamu emekçilerini de ilgilendirdiğini kaydetti. Sönmez, "24 Haziran'da asıl olarak AKP'nin dayattığı tekçi, otoriter, dinci-gerici, mezhepçi ve etnik politikalara dayalı karanlık gidişatın devam edip etmeyeceği de belirlenecektir. Kamu emekçileri geleceğine sahip çıkacak, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir gelecek için taleplerini daha güçlü savunacak ve takipçisi olacaktır" dedi.