18 Mart 2024 Pazartesi

17 yaşında iş cinayetinde katledilen Eren için adalet mücadelesi

17 yaşındaki Eren Eroğlu'nun iş cinayetinde katledilmesine ilişkin görülen dava mart ayına ertelendi. Eroğlu'nun ailesi ve avukatları davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

İş cinayetinde katledilen 17 yaşındaki Eren Eroğlu'nun ölümüne ilişkin süren davanın 2. duruşması görüldü. TDS Reklam Firması'nda ofis elemanı olarak çalışan Eroğlu, görevi dışında tabela tamir işine gönderildiği Esenyurt Özel Doğa Hastanesi'nde yüksek gerilim hattına kapılarak 31 Ekim 2013'te hayatını kaybetti.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2. duruşmada bina sahibi Uğur Karahan ilk kez hakim karşısına çıktı. Uğur Karahan savunmasında 2009'a kadar hastaneyi0 işlettiğini, 2009'da Abdullah Sarı ve Yasin Sarı'ya devrettiğini, hastanenin işletilmesiyle bağı kalmadığını; 2012'den sonra hastaneyi Nabi Kırmızı ve Nihat Kırmızı'nın işletmeye başladığını, iş cinayeti sırasında yurtdışında olduğunu belirtti. Uğur Karahan hastanenin kuruluş ve ruhsatlandırılma aşamasında bilfiil bulunduğunu; tarafına yasaya aykırı herhangi bir durum bildirilmediğini; kusurunun olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti Abdullah Sarı, Yasin Sarı, Nabi Kırmızı ve Nihat Kırmızı'nın tanık olarak dinlenmesine; tarafların delil ve beyanlarını dosyaya eklemesine, gerekli görülmesi halinde bilirkişi raporu istenmesine karar verdi.

Duruşma 9 Mart 2023'e ertelendi.

Duruşma çıkışında Eroğlu ailesi ve avukatı Berrin Demir açıklama yaptı. Demir: "Davamızın bu kadar uzun sürmesi meydana gelen iş cinayetlerinin açıkça sebebidir. Eren Eroğlu'nun Ailesi 8 yıldır adalet peşinde koşuyor. Özel Doğa Hastanesi'nin sahibi biraz daha kâr elde edebilmek için iş güvenliğini önemsemedi. Binaya çıktığı kaçak katların yüksek gerilim hattının mutlak koruma alanına girdiği resmi yazılarla kendisine bildirilmiş olmasına, Esenyurt Belediyesi'nin ceza kesmesine rağmen kaçak katlar yıkılmamıştır. Bunun sonucunda 17 yaşındaki Eren Eroğlu'nun iş cinayetinde hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Davamızın takipçisi olacağız" dedi.