7 Eylül 2024 Cumartesi

15-16 Haziran'da ölümsüzleşen işçiler anıldı

Şanlı 15-16 Haziran direnişinin 54. yılında şehit düşen Yaşar Yıldırım, Mustafa Bayram ve Mehmet Gıdak vurulup düştükleri yerde anıldı. Anmada söz alan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, "15-16 Haziran içinden geçtiğimiz karanlık dönemden çıkış için yolumuzu aydınlatan bir ışıktır. Haziranın izinde kurtuluş ellerimizde" dedi. 

DİSK ve bağlı sendikalar, şanlı 15-16 Haziran direnişini 54 yıl önce 3 işçinin direniş sırasında ölümsüzleştiği yerde anma düzenlendi. Yaşar Yıldırım, Mustafa Bayram ve Mehmet Gıdak'ın ölümsüz olduğu kaydedilen anmada, anılarına karanfil bırakıldı. 

Anmada sınıf mücadelesinde elde edilen kazanımlar için bedel ödendiği kaydedildi. Ölümsüzleşen işçiler için saygı duruşu yapılan anmada, hep bir ağızdan Nazım Hikmet'in "Akın var güneşe akın" şiiri söylendi.

"Sarayda bolluk soframızda yoksulluk", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın ekmek, hürriyet mücadelemiz" sloganları sık sık atıldı.

"Şanlı 15-16 Haziran izinde ekmek, adalet, hürriyet mücadelesine" pankartının açıldığı Yoğurtçu Parkı'nda söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, işçilerin birliği ve halkların kardeşliğine dikkat çekti. Çerkezoğlu, "15-16 Haziran içinden geçtiğimiz karanlık dönemden çıkış için yolumuzu aydınlatan bir ışıktır. Haziranın izinde kurtuluş ellerimizde" dedi.