18 Mayıs 2024 Cumartesi

Zürih'te politik tutsaklarla dayanışma çağrısı

Uluslararası devrimci politik tutsaklarla dayanışma gününde Zürih'te eylem yapıldı. Tutsakların Sesi Platformu ve Birleşik Devrimci Mücadele'nin ortak eyleminde politik tutsaklara özgürlük talebi dile getirildi.

18 Mart Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü'nde İsviçre'nin Zürih kentinde eylem yapıldı. Tutsakların Sesi Platformu ve Birleşik Devrimci Mücadele tarafından gerçekleştirilen eylemde, Türkiye hapishanelerinde ve çeşitli ülkelerde tutulan politik tutsakların fotoğrafları taşındı.

Eylemde yapılan konuşmada, 1920 yılında Komintern tarafından kurulan Kızıl Yardım Örgütü'nün 1923 yılında Paris Komünü'nün kuruluş günü olan 18 Mart'ı Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü ilan ettiği hatırlatıldı.

Dünyanın her yerinde politik tutsakların sayısının arttığı vurgulanan açıklamada, "Zulme, baskıya ve sömürüye karşı, insanlığın dinmeyen özgürlük tutkusu ağır bedeller ödenerek gelişmiştir. İşçi ve emekçilere, politik örgüt ve kurumlara, insan hakları savunucularına dizginsiz bir saldırı politikası yürüten gerici, faşist burjuva devletler demokratik hak özgürlükleri birer birer gasp ederek, ırkçı gerici yasalarla, güçlendirdikleri militarizmle, 'antiterör' yasalarıyla, demokratik hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmanın, biçim ve yöntemlerini devreye koymuş bulunuyorlar" denildi.

Gelişen sınıf mücadelesinin politik öncüler tutuklanarak engellenmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, Türkiye'de hapishanelerdeki tecrit, katliam, işkence politikalarına değinilerek tutsaklar dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.

Eylem, Almanca okunan basın metninin ardından Basel'de yapılacak eyleme çağrıyla sona erdirildi.