1 Mayıs 2024 Çarşamba

Zülküf Gezen mezarı başında anıldı

PKK lideri Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yaptığı protesto eyleminde yaşamını sonlandıran Zülküf Gezen mezarı başında anıldı. Anmada konuşan Leyla Güven, Gezen ve yoldaşlarına minnet borçlu olduklarını söyledi. Anne Gezen ise "Kürt halkının, yoldaşlarının başı sağolsun" dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle hayatına son veren Zülküf Gezen ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Gezen'in mezarına karanfiller bırakıldı. 

Diyarbakır Yenişehir Mezarlığında düzenlenen anmaya, Gezen'in annesi Havva Gezen, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanları Saliha Aydeniz ile Keskin Bayındır, HDP Milletvekilleri Semra Güzel, Dersim Dağ, Musa Farisoğulları, Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Diyarbakır İl Örgütü, Barış Anneleri Meclisi, Mezopotamya Yakınları Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.

GÜVEN: ADLARI ALTIN HARFLERLE YAZILDI TARİHE
Anmada konuşan Leyla Güven, Zülküf Gezen şahsında açlık grevi sürecinde yaşamını yitiren herkesi andı. Tecridin kırılması için eylem düzenleyen ve onunla birlikte, barış ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin adının altın harflerle tarihe not edildiğini söyleyen Güven, "Zülküf ve yoldaşları 'Sayın Öcalan kırmızı çizgimizdir' diyerek eylem gerçekleştirdiler. Biz onlara minnettarız. Sayın Öcalan ailesiyle yeni bir görüşme gerçekleştirdi ve yine siz şehitleri andı. Beni duyduğunu biliyorum Zülküf" dedi.

Halepçe katliamını hatırlatan Güven, elma kokusuyla kan kokusunun karıştığı bir gün yaşandığını söyledi. Güven, Halepçe'de katledilenleri andı.

'KÜRT HALKININ, YOLDAŞLARININ BAŞI SAĞOLSUN'
Zülküf Gezen'in annesi Havva Gezen ise duygu dolu anlar yaşadı. Anen Gezen, "Bir Zülküf gitti, binlerce Zülküf geldi. Kürt halkının başı sağolsun, yoldaşlarının başı sağolsun. Artık gençler ölmesin. Şehitler ölmez" dedi. Gözyaşlarına boğulan anne Gezen, oğlunun mezar taşını öptü.