6 Mayıs 2024 Pazartesi

ZORA: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Almanya'da Filistin'le dayanışma protestolarına yönelik devlet saldırılarında yeni bir zirve olduğunu kaydeden ZORA, Filistin halkıyla dayanışmaktan ve kadın devrimi için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Ev baskını ve gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yapan ZORA, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

20 Aralık sabahı Berlin'de gerçekleşen ev baskınlarının hatırlatıldığı açıklamada, genç kadınların evlerinde şiddet gördüğüne dikkat çekildi. "Aramalarda kullanılan malzemelere, teknik ekipmana ve bağışlara el konuldu. Aramanın nedeninin 12 Ekim tarihli 'Filistin özgürleşmeden kadınlar özgürleşemez' yazılı bir broşür olduğu söyleniyor. El ilanında Filistin direnişinin bir parçası olarak FHKC'ye atıfta bulunulması aramanın nedeni olarak vurgulanıyor" denilen açıklama, şöyle devam etti:

"Böylesine geniş çaplı bir baskın, Almanya'da Filistin'le dayanışma protestolarına yönelik devlet baskısı ve saldırılarında yeni bir zirve noktasıdır. Ancak bu aynı zamanda genç kadınlara ve kadın devrimini program haline getirmiş bir örgüte yönelik bir saldırıdır. Son haftalarda Berlin'deki protestolarda ön saflarda yer alan, polise, öğretmenlere ve devlete direnenler özellikle genç kadınlar olmuştur. ZORA bu protestolara sürekli olarak katılmış ve kadınların uluslararası kurtuluş mücadelelerinde ve aynı zamanda Almanya'daki sınıf mücadelesinde oynadıkları önemli rolü defalarca vurgulamıştır. ZORA'lı yoldaşlar baskılardan yılmayacaklarını ve kadınların kurtuluşu ve bunun sonucunda da kadın devrimi için mücadele etmeye devam edeceklerini ilan etmişlerdir."