3 Mayıs 2024 Cuma

ZORA, Heidelberg'de katledilen liseli genç kadını andı

Genç kadın örgütü ZORA, Almanya'nın Heidelberg kentinde katledilen liseli genç kadını andı.

Almanya'nın Heidelberg'de kentinde 25 Ocak günü 18 yaşındaki liseli genç bir kadın, Löwenrot-Gymnasium Lisesinde sınıf arkadaşı ve eski erkek arkadaşı tarafından katledildi.

Saldırgan erkek, genç kadını defalarca bıçaklayarak öldürdü. Failin daha önce de genç bir kadına saldırdığı, ihbar edilmesine rağmen tutuklanmadığı ortaya çıktı. Cinayet sonra genç kadını katleden erkek gözaltına alındı.

Katledilen liseli genç kadının ailesi ve arkadaşları lise bahçesinde bir ağacın altını anıt haline getirerek mumlar yaktı, çiçekler bıraktı.

Genç kadın örgütü ZORA üyeleri, Frankfurt'tan Heidelberg'e giderek, anıta çiçek bıraktı, mumlar yakarak katledilen liseli genç kadını andı.

ZORA üyeleri eylemlerinde, kadın dayanışmasının önemine işaret etti, kadın katillerinden hesap sorulacağını belirtti. Genç kadınları kadın devrimi için örgütlenmeye çağıran ZORA üyeleri, kadınlara arkadaşları, anneleri, öğretmenleri ve meslektaşları arasında kadın dayanışma ağları kurarak kadınlara yönelik şiddete karşı harekete geçme çağrısı yaptı.