25 Nisan 2024 Perşembe

Ziya Ulusoy yazdı | ESP'ye saldırıyı birlikte boşa çıkaracağız

İktidar saldırılarını sosyalist yayın ve partiler üzerinde yoğunlaştırıyor. HDP'ye, ÇHD'ye, ESP'ye, SGDF'ye, SKM'ye sayısız saldırısını tekrarlıyor. ESP'lileri yeniden gözaltına alındı, tutuklandı. ESP'lilerin gözaltına alınması ve tutuklamasına hayır talebi, Erdoğan faşizminin saldırganlığını püskürtecektir.

Faşizm dizginlenmemiş saldırganlıktır. Hitler, Mussolini diktatörlükleri başta gelmek üzere faşizmin yükseldiği 1930'lu, 1940'lı yılların bu deneyimi, Erdoğan faşizmi için de geçerli.

Erdoğan faşizmi, demokratik, sosyalist güçlere, yeniden yeniden saldırarak güçsüzlüğünü gidermeye, zorbalık rejimini ayakta tutmaya çalışıyor.

Saray faşizmi, koronavirüs salgınını fırsat bilerek de saldırdı. İşçi sınıfı ve halkı ölüm-açlık çıkmazına atarak, sermayeye ve özellikle yandaş sermayeye kâr sağlamaya devam etti. Sağlık emekçilerini ölümüne çalıştırırken, ölümlerini meslek hastalığından bile saymayarak üç kuruşu esirgedi. Patronlara para yağdırdı, ücretsiz izin/kısa çalışma yasasıyla onlara kâr sağlarken işçileri açlığa mahkum etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarının adalet için zindanlarda yürüttüğü mücadelede, saldırganlığını can almaya vardırdı.

Diktatörün barosunu yaratmak için, avukatların eylemli itirazına rağmen, faşist yasayı çıkardı. Tabipler Birliği, Mühendis Odaları gibi demokratik meslek birliklerine saldırıyı sıraya koydu.

Dağda, Rojava'da, Heftanîn'de Kürt özgürlük hareketine, devrimcilere ve komünistlere karşı kirli, işgalci savaşla, ölüm kusan hava silahlarıyla saldırıyor.

Savaş kışkırtıcılığıyla halkı şovenizm zehiriyle arkasına çekmeye uğraşıyor. Politik islamcı ve paralı katillerden suç ordusu yaratıyor, büyütüyor.

Polis zulmü yetmezmiş gibi bekçi zulmünü ekliyor. Saray'a doğrudan bağlı kontrgerilla polis gücü hazırlıyor.

Gazetecileri, demokrat insanları susturmak için ceza davaları açıyor, zindana atıyor.

Saldırılarını sosyalist yayın ve partiler üzerinde yoğunlaştırıyor. HDP'ye, ÇHD'ye, ESP'ye, SGDF'ye, SKM'ye sayısız saldırısını tekrarlıyor. Gözaltına alıyor, tutukluyor. Demokratik ve sosyalist güçlerin hak ve özgürlükler için mücadelesini, demokratik ve sosyalist çalışmasını tasfiye için Saray'ın polisini-yargısını kılıç gibi kullanıyor. HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve çok sayıda vekilini, belediye başkanını, binlerce parti çalışanını zindana atmış, sürdürüyor. 90 yaşındaki insanlarımızı bile zindana atıyor.

Dizginlenmemiş saldırının amacı, Erdoğan faşizmini, Saray'ın saltanatını kalıcı kılmak.

2015'ten bu yana Erdoğan-Bahçeli faşizmi dizginlenmemiş saldırganlığına rağmen, direniş sürdü. Şimdi de direnişi birleştirerek sürdürmenin zamanı.

Saray faşizminin ESP-SGDF-SKM'ye saldırısına karşı da birlikte direnişi örmenin zamanı.

Sermayenin faşist şef Erdoğan zorbalığıyla kanlı birikimine karşı birlikte direnmenin zamanı. Koronavirüs salgınında işçileri ölüm-açlık çıkmazına atmasına karşı birlikte direnilecek.

Devrimci avukatlara, demokratik meslek birliklerine saldırıya birlikte karşı durulacak.

Kürt halkına saldırıya karşı birlikte direnilecek.

Savaşa karşı barış mücadelesi birlikte yükseltilecek.

Kadın kırımına karşı birlikte mücadele edilecek.

Üniversiteyi Saray faşizminin karanlığının ocağı olmaktan çıkarmak için birlikte mücadele edilecek.

Halkın ve ezilenlerin söz, örgütlenme ve eylem özgürlüğü birlikte kazanılacak. Adalet için, tecrit zindanlarını boşalmak için birlikte direnilecek.

İşçi sınıfı, ezilenler ve halklarımızın birlikte mücadelesi inşa edilerek, Saray faşizminin dizginlenmemiş saldırganlıkla saltanatını sürdürme zorbalığı bozguna uğratılabilir.

Hitler-Mussolini faşizmi, işçi sınıfının, komünistlerin, demokratik güçlerin mücadeleleri sonucu bozguna uğratıldı. Onlar dünyaya hakim olmak için devasa savaş makinası işletiyorlardı, ama tarihin çöplüğüne atılmaktan kurtulamadılar. Erdoğan-MHP faşizminin gücü onlarınki kadar bile değildir. Sosyalist ve demokratik güçlerin örgütlenmeyi geliştirme ve mücadeleyi yükseltme, direnişi halklaştırma çabasıyla, bu zorbalık ve zindan rejimi de tarihin çöplüğüne atılacaktır.

ESP'lilerin, SGDF'lilerin, SKM'lilerin gözaltına alınmalarına, zindanla tehdit edilmelerine karşı birlikte direnmek demokrasi ve özgürlük mücadelesidir.

Sıra diğer sosyalist partilere gelmeden, bütün sosyalist ve demokratik güçler birleşerek, direnişi halklaştırabilir, bu zulmü püskürtebilir, faşizmin yenilgisini yaklaştırabilir.

ESP'lilerin gözaltına alınması ve tutuklamasına hayır talebiyle birlikte açıklamalara, protesto eylemlerine katılmak, tüm sosyalistlerin, demokratların, savaşa karşı barışseverlerin yapması gereken onurlu çabası olacak, Erdoğan faşizminin saldırganlığını püskürtecektir.