5 Mayıs 2024 Pazar

Zırhlı araç katliamına kaza süsü

Zırhlı araçla Mihraç'ı katleden polisin ifadesi 3 gün sonra alındı. "Ölümlü trafik kazası" gerekçesiyle açılan soruşturmayla korunan polis, ifadesinden sonra serbest bırakıldı. 

Kürdistan'da katledilen çocukların failleri cezasızlık politikalarıyla korunuyor. 3 Eylül'de Şırnak'ın İdil ilçesinde evlerinin bulunduğu sokakta, zırhlı araçla ile çarptığı Mihraç Miroğlu'nun ölümüne neden olan araç sürücüsü polis serbest bırakıldı. 

Polisin ifadesi günler sonra alındı. Katledilen Mihraç'ın ölümüne ilişkin İdil Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın, "Ölümlü trafik kazası" gerekçesiyle başlatıldığı öğrenildi.

Mihraç'ın katledilmesine rağmen gözaltına alınmayan polisin ifadesi olaydan ancak üç sonra alındı. Mevcutlu olarak adliyeye getirilen polis, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.  

Polis ifadesinde, zırhlı araçla hızlı gitmediğini savundu. Soruşturma dosyanın bir örneği kusur oranının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar verildi.

Savcı, çocuklarını yitiren Mihraç ailesinin ifadesine ise henüz başvurmadı. Ailenin önümüzdeki günlerde ifadesinin alınması bekleniyor.