28 Nisan 2024 Pazar

Êzidî kadınlar: Çocuklarımızın katili Türkiye, Irak ve Mesut Barzani'dir

Türk devletinin Şengal'de hastaneye yönelik gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösteren Şengal halkı, katliamın sorumlusunun Türk devleti kadar Irak yönetimi ve Mesut Barzani olduğunu söyledi.

İşgalci Türk devletinin dün ve bugün Şengal'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara Êzidî halkı tepki gösterdi.

Dün Şengal çarşısında askeri bir araca yönelik gerçekleştirilen ve YBŞ Komutanı Seid Hesen ile YBŞ savaşçısı İsa Xwedêda'nın şehit düştüğü ve 3 sivilin yaralandığı saldırının ardından bugün de işgalci Türk devletine ait savaş uçakları Şengal'in Sikêniyê köyünde bulunan hastaneyi bombaladı.

Çok sayıda kişi yıkılan hastane enkazın altında kalırken, Türk devleti yardım etmek isteyen halka yönelik de hava saldırısı gerçekleştirdi.

ANF'ye konuşan Şengalli Êzidî bir kadın, saldırıya uğrayan hastanenin bölgede yaşayan Êzidîlere ve Arap halkına hizmet verdiğini söyledi, "Bu hastane sivillere hizmet veriyordu. Doktorlar bizim çocuklarımızdı. Şimdi onlarca sivil insan bu enkazın altında. Türk devleti kadar Irak da Mesut Barzani de bu katliamın sorumlusudur. DAİŞ'in yaptığını şimdi de bunlar bize yapıyor. Dünya bu zulme sessiz kalıyor" dedi.

Bir başka kadın da Êzidî halkına yönelik katliamlara sessiz kalınmasına tepki göstererek şöyle konuştu: "DAİŞ'ten sonra topraklarımıza döndük ve şimdi de Türk devleti bizi bombalıyor. Biz Êzidîler'den ne istiyorlar? Bütün dünya gözünü bize yapılan zulme kapatmış. Hukuk diyorlar, insan hakları diyorlar ama biz Êzidîler öldürülüyor, kimsenin sesi çıkmıyor, ikiyüzlüler."