2 Mayıs 2024 Perşembe

Zarap'a 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten ceza

Boşandığı E.M'yi Samsun'da sokak ortasında bayıltana kadar döven İbrahim Zarap ceza aldı. Mahkeme heyeti, Zarap hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'mala zarar verme' suçlarından toplam 10 yıl 4 ay ceza verdi. Kararı kadınlar "Yaşasın kadın dayanışması" sloganıyla karşıladı.

Samsun'da üç yıl önce boşandığı kadını sokak ortasında bayıltana kadar döven İbrahim Zarap hapis cezası aldı. Mahkeme heyeti Zarap'a "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 10 yıl, "mala zarar verme" suçundan 4 ay ceza verdi. Samsun Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Zarap'ın tutukluluğuna devam kararı da verdi.

Boşandıktan sonra E.M'nin hayatına müdahale etmeye devam eden İbrahim Zarap, şiddet uygulamasını, 'aldatıldım' diyerek meşrulaştırmaya çalıştı. Zarap'ın avukatlarının dinlettiği tanıklar da benzer ifadeler vererek mahkeme heyetinin kararını etkilemeye çalışsa da başarılı olamadı.

Kararın ardından Samsun Kadın Platformu üyesi kadınlar, adliye önünde "Yaşasın kadın dayanışması" sloganını attı.

Karara ilişkin adliye önünde açıklama yapan E.M'nin avukatı, İbrahim Zarap, avukatları ve tanıkların mahkeme kararını etkilemek için verdikleri ifadeler ve yaptıkları savunmaların heyetin kararını etkilemediğini belirtti.

"Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ceza verilmesinden memnun olduklarını söyleyen E.M'nin avukatı, sanık, avukatları ve tanıkların boşanmış olmasına rağmen E.M'nin hayatına müdahale etmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Avukat "Mahkemenin kasten öldürmeye teşebbüs suçundan alt sınırdan uzaklaşması bizim için sevindiricidir. Fakat sanığın daha fazla ceza alması, öngörülen indirimlerin ortadan kaldırılması için istinaf edeceğiz" diye konuştu.