26 Nisan 2024 Cuma

'Zamlara, düşük ücretlere, yoksulluğa karşı mücadeleye'

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Sanat Sakağı'nda yaptığı açıklamada, "Zamlara, düşük ücretlere, yoksulluğa karşı mücadeleye" çağrısı yaptı.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, "Geçinemiyoruz, hükümet istifa" şiarıyla Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yaptı. Eylemde konuşan Orhan Kurul, "Zamlara, düşük ücretlere, yoksulluğa karşı mücadeleye" çağrısı yaptı.

Kurul, "Türk lirasının eriyişi büyük hızla devam ediyor. Zam, hayat pahalılığı; hepimiz için dayanılmaz hale geldi. Tek adam yönetimi 'ekonomide kurtuluş savaşı yaşıyoruz' dese de bunun halk içinde ciddi bir karşılığı yok. Millet İttifakı 'erken seçim' çağrılarının ötesine geçmiyor, hareketi frenlemekte çaba göstermeye devam ediyor. Eriyen her kuruş halkın sırtına binen milyarlarca borç yükü demek. Halk için açlığın, yoksulluğun artması demek. Spekülatör ve finans baronlarının vurgun yapması demek. Hep birlikte bu gidişe; iş ekmek ve özgürlük için dur demeliyiz" dedi.

GEÇİNEMİYORUZ
Dün akşamdan itibaren birçok kentte "hükümet istifa" sloganları ile halkın sokaklara döküldüğünü söyleyen Kurul, "Semtlerde, mahallelerde gelişen eylemlere kitlesel katılımlar da oldu. Zamlar ve hayat pahalılığı halkın belini büktü. Yağ fiyatlarından, un fiyatlarına, ekmek fiyatlarına, akaryakıt, doğal gaz fiyatlarına kadar iğneden ipliğe her şey zamlanıyor. Geçinemiyoruz" diye belirtti.

SEÇİMLERİ BEKLEYECEK GÜCÜMÜZ KALMADI
Halkın cebindeki paranın her geçen gün eridiği, döviz kurlarının rekor üzerine rekor kırdığını kaydeden Kurul, "Bir avuç sermaye sınıfı, saraydakiler ve yandaşları daha çok semirsin diye biz her geçen gün daha çok yoksullaşıyoruz! Dolar yükseldikçe Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor, Erdoğan konuştukça dolar yükseliyor. Doların yükselmesiyle ardı arkası kesilmeyen zamlar bizi vuruyor. Hal böyleyken işsizliğin tavan yaptığı Dersim başta olmak üzere bölgede birçok şehirde gelen zamlar ile emekçi halk açlığa sürükleniyor. İş bulabilenlerin ise asgari ücret dahi alamadığı, kayıt dışı ve sigortasız çalıştığı, evine ekmek götürebilmek için günübirlik işlerde çalışmak zorunda bırakıldığını biliyoruz. Emekçi halkımızın artık seçimleri bekleyecek gücü kalmamıştır" diye konuştu.

ARTIK YETER, HÜKÜMET İSTİFA
Halkı bu duruma mahkûm edenler, başta AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün hükümet yetkililerinin derhal istifa etmesini isteyen Kurul, "Zamlara, yoksulluğa, bu soygun ve yağma düzenine karşı tüm halkımızı, işçi ve emekçileri 'Artık yeter' demek için birlikte mücadeleye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.