25 Nisan 2024 Perşembe

Zambak'a çarpan sürücü 'asli kusurlu' bulundu ama bırakıldı

Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde karşıya geçtiği sırada Sezen Zambak'a çarparak öldüren traktörün sürücüsü kaza tespit tutanağında "tam ve asli kusurlu" bulunmasına rağmen serbest bırakıldı.
 

İZMİR- Ege Üniversitesi kampüsünde 16 Eylül'de karşıya geçtiği sırada traktör çarpan Sezen Zambak yaşamını yitirmişti.

Üniversitenin Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü'nü bu yıl birincilikle bitiren Zambak'a çarpan traktörün sürücüsü Vehbi B.'nin gözaltına alınıp, ifadesinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Zambak'ın yaşamını yitirdiği kazanın görüntülerini izleyen ve kazanın yaşandığı yerde inceleme yapan ekipler, kaza tespit tutanağı hazırladı.

SÜRÜCÜ TAM KUSURLU BULUNDU
Tutanakta traktör sürücüsü, "sağa ve sola dönüşlerde, kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara ilk geçiş hakkını vermek" maddesini ihlal ettiği için asli ve tam kusurlu bulundu.

Emniyetteki ifadesinde "Yayayı görmedim" diyen Vehbi B.'nin ölümüne neden olduğu Zambak'ın ise kusurunun bulunmadığı bildirildi.

Kurala uygun olarak karşıya geçen Zambak'a 11 metre 70 santimetrelik yolu tamamlamasına 1 metre 50 santimetre yani 2 adım kala traktörün çarptığı, yolu tamamladığı için de kusursuz olduğu kaydedildi.

Zambak'ın yaşamını yitirmesinin ardından yüzde 100 kusurlu olmasına rağmen serbest bırakılan Vehbi B. hakkında iddianame hazırlandı.

İddianameye göre tutuksuz sanık Vehbi B. "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanacak.