27 Nisan 2024 Cumartesi

Yüzde 78 engelli çocuğa yönelik istismar davası görüldü

İzmir'de yüzde 78 engelli çocuğa yönelik tecavüzde bulunan Bozkurt'un yargılandığı davada, Bozkurt'un hayatını kaybettiğine dair nüfus kağıt örneği mahkemeye sunuldu. Çocuğun aile avukatı, suça iştirak eden Fatih Ata'nın yargılandığı davayla bu davanın birleştirilmesini istedi. Talebi kabul eden mahkeme,  duruşmayı Mart ayına erteledi. 

İzmir'in Karabağlar ilçesinde yüzde 78 engelli çocuğa tecavüzde bulunan Veysel Bozkurt hakkında açılan davanın 5. duruşması, Karşıyaka Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, taraf avukatları ve çocuğun dedesi katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, sanık Bozkurt'un yaşamını yitirdiğine dair nüfus kayıt örneği mahkemeye sunuldu. Duruşmada tanık olarak dinlenmesi beklenen S.K. ise duruşmaya katılmadı.

Çocuğun ailesinin avukatı, suça iştirak eden ve daha önce kimlik tespiti yapılan, hakkında 20 Aralık tarihli iddianame düzenlenerek, kamu davası açılan fail Fatih Ata'nın yargılandığı davanın bekletilmesini beyan ederek, fiili irtibat bulunan her iki dosyanın birleştirilmesini talep etti.

Talebi kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı 8 Mart 2022'ye erteledi.