1 Mayıs 2024 Çarşamba

Yurtsuzlar: Yalan haberinizdeki gibi 127 kişi değil milyonlarız

İktidarın yürüttükleri direnişten rahatsız olduğunu ve bu nedenle kriminalize etmek için elinden geleni yaptığını kaydeden Yurtsuzlar, birkaç kişiyle başladıkları direnişte milyonlar olduklarını söyledi. Yurtsuzlar, dayanışmaya çağırdı.

Artan ev kiraları, yurtların yetersizliği nedeniyle tarikat/cemaat yurtlarına mecbur bırakılmayı kabul etmeyen ve günlerdir sokakta direnen Yurtsuzlar, kendilerinin ve dayanışmaya gelenlerin ailelerinin polis tarafından aranarak tehdit edilmesine tepki gösterdi.

Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde "Yine bir yalan dizisi, yine aramalar... Vazgeçer miyiz sandınız? Yurtsuzlar sokakta" yazılı pankart açan Yurtsuzlar'ın eylemine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Oya Ersoy, Serpil Kemalbay ve Musa Piroğlu da destek verdi.

KEMALBAY: ÜNİVERSİTELERİ ŞİRKETE DÖNÜŞTÜRDÜLER
Eylemde konuşan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, "Barınamıyoruz" diyerek direnişe geçen üniversite öğrencilerinin yanında olduklarını kaydetti. İktidarın gençlerin haykırışına cevap vermek yerine; yalanlamaya, sorunları görmemeye devam ettiğini kaydeden Kemalbay, "Cengizleri, Limakları düşünenler milyonlarca öğrencinin yurt hakkını göz ardı ediyorlar. Üniversiteleri birer şirkete dönüştürdüler" dedi.

Öğrencilerin ailelerinin aranmasının suç olduğunu kaydeden Kemalbay, savcıları göreve çağırdı.

'SESİMİZİ KISAMAYACAKSINIZ'
Açıklamada basın metnini okuyan Lizge Biter, geri ödemeli şekilde verilen 650 lira gibi komik bir rakamla hayatı sürdürmelerinin beklendiğini ancak bunun mümkün olmadığının altını çizdi. Dört gündür Moda sahilde direndiklerini hatırlatan Biter, "Memleketin dört bir yanında bizler; barınma hakkı için mücadele ediyorken, bu sırada keyifleri yerinde olan, sıcak arabalarının içinde bizi izleyen, çadır kurulmasına dahi tantana çıkartan polisler, sıra arkadaşlarımızın ailelerini arayarak bizlere gözdağı vermeye çalışıyor. Emniyete uyarımızı üniversiteliler olarak bir kez daha yapıyoruz: Yalanla, gözdağı verme çabalarıyla, korkutmalarla 'Barınamıyoruz' diyen üniversitelilerin sesini kısamayacaksınız" diye konuştu. 

'MİLYONLARIZ'
Ailelerin aranmasına gerek olmadığını kaydeden Biter, ailelerinin kendileriyle birlikte direndiğini söyledi. Biter, şöyle devam etti: "İftiralar ve yalanlarla dolu basın açıklamalarınızda bahsettiğiniz gibi bizler, 127 şahıs değil milyonlarız. Bugün nöbetimizin beşinci gününe geçmeden tüm üniversiteli arkadaşlarımıza, 'barınamıyoruz' diyenlere çağrımızı yineliyoruz: Onlar bir avuç biz yine milyonlarız. Gücümüze güvenelim. Dün harçları geri çektiren, yemekhane zamlarını engelleyen mücadelemiz, kayyum Melih Bulu'yu gönderen irademiz, en temel hakkımız olan barınma hakkını almaya da yetecektir. Herkesi 'Geçinemiyoruz, barınamıyoruz, sokaklardayız' isyanını büyütmeye, Moda'daki nöbetimize, dayanışmaya çağırıyoruz."