2 Mayıs 2024 Perşembe

Yunanistan'da göçmen tarım işçilerinden yürüyüş

Yunanistan'da göçmen tarım işçileri, oturum izinlerinin kabul edilmesi, para cezalarına son verilmesi, ücretlerinin ödenmesi ve sağlık sigortalarının devlet tarafından karşılanması talebiyle eylem yaptı. Yunan işçi işçilerin de destek verdiği eylemde ortam mücadele yürütüleceği vurgulandı.

Yunanistan'da sığınma talebinde bulunmalarına rağmen talepleri karşılanmayan göçmenler, Yunan devletinin göçmenlere yönelik sömürü sistemine, haklarının tanınmamasına karşı sokaklara çıktı. Tarım işçiliği yapan binlerce göçmen Neo Manolada'dan Barda'ya yürüyüş düzenleyerek taleplerini sıraladı.

Oturum izni verilmemesi, ücretlerinin ödenmemesi, para cezaları kesilmesi, Covid-19 ve diğer hastalıklar için aşılama programlarının dışında tutulmaları, hastaneler ve sağlık merkezlerinde muayene, ilaç ve gerekli tıbbi ekipmana erişim için devlet tarafından karşılanan tam kapsamlı sigorta sağlanmaması nedeniyle eylem yapan tarım işçileri, bu taleplerinin karşılanmasını istedi.

Eylemde, göçmen işçilerin örgütlü olduğu sendikalarla İçişleri Bakanlığı arasında görüşmeler sağlanarak oturum haklarının tanınması için çözüm üretilmesi istendi..

GÖÇMEN VE YUNAN İŞÇİLERİN ORTAK MÜCADELESİ
Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME), Gıda Federasyonu, Amaliada ve Patras Çalışma Merkezleri ile Achaia Yiyecek ve İçecek Sendikası'ndan oluşan bir heyetin eşlik ettiği yürüyüş sonunda tarım işçileri, taleplerini Andravida-Kyllini Belediye Başkanı'na sundu.

"Yunan ve yabancı işçiler haklarını talep etmek için birleşti" sloganıyla gerçekleştirilen eylemde, göçmen işçiler ve Yunan işçiler hakları için ortak mücadele yürüteceklerini haykırdı.

PAME İŞÇİLERİN MÜCADELESİNİ SELAMLADI
PAME, yürüyüşten sonra yaptığı yazılı açıklamayla da işçilerin mücadelesini selamladı. Açıklamada, göçmen tarım işçilerinin talepleri sıralanarak karşılanması istendi.