2 Mayıs 2024 Perşembe

Yunanistan Eylem Birliği: TKP/ML ile ilişkilerimizi kestik

Yunanistan Eylem Birliği/Türkiye-Kürdistan, uzun bir süredir birliğin çalışmalarını sekteye uğratan, taciz ve provake eden TKP/ML ile ilişkilerini kestiğini açıkladı.
Yunanistan Eylem Birliği/Türkiye-Kürdistan, uzun bir süredir birliğin çalışmalarını sekteye uğratan, taciz ve provake eden TKP/ML  Yunanistan örgütlülüğüne yönelik yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, söz konusu yapının, Platform içinde yer alan TKP-ML'nin faaliyetçilerini sokakta, eylem alanlarında takibe aldığı, hakaret ve  taciz ettiği, faaliyetleri ve görüşmeleri fotoğrafladığı kaydedildi.
 
Gerilim sürecinin, Rojava eylemine ilişkin tüm örgütlerin kurumsal imzalarının bulunduğu afişin indirilmesiyle başladığı ifade edilen açıklamada, tüm diyalog ve görüşme girişimlerine rağmen ısrarla ve artarak devam ettirildiği kaydedildi.
 
Platformun o dönem süren açlık grevleri için açtığı stantlarda söz konusu yapının provakatif tavırlar içinde olduğu kaydedilen açıklamada, "Zindan direnişlerini gündemleştirme amaçlı bir eyleminin ne sebeple olursa olsun taciz edilmesini(n) hangi güçlerin yöntemi olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" denildi. Olayların akabinde ilgili kurumun temsilcilerinden görüşme talep edildiği ancak talebin günlerce yanıtsız bırakıldığı ve aynı yöntemlerin uygulanmaya devam edildiği ifade edilen açıklamada "Anonim olarak kullanıldığı belli olan bazı sosyal medya hesapları tüm yapılarımızın değerleri hakkında "aşağılayıcı" ifadeler kullanmakta ve bunu devrimcilik adına sürdürmektedir. Bizler hiçbir devrimci kişi ya da yapının sosyal medya üzerinden bu tür faaliyetler sürdürmeyeceğini biliyor ve bunu, gerçekleştiren kişiler ya da gruplar tarafından kesinlikle düşman yöntemlerini kullanarak devrim ve sosyalizm mücadelesinin hedef alınması olarak değerlendiriyoruz. Söz konusu yapının da bu ciddiyette olduğunu düşünüyor ancak adını kullanan kişilerin faaliyetleri konusunda uyarıcı olduğumuzu da belirtmek istiyoruz" ifadeleri yer aldı.
 
Akabinde yapılan görüşmeler sonrası, söz konusu yapının, pratiklerini  savunduğu ifade edilen açıkamada "Bizler devrimcilerin, devrimcilere ve kurumlarına karşı ancak ideolojik ve siyasal mücadele edebileceklerine, asla düşman yöntemlerine meyletmeyeceklerine inanıyoruz. Bu pratik içinde olanlar; bir devrimcinin ailesini hedef alarak erkek egemen, cinsiyetçi ve kadını aşağılayan küfürlerle devrimci kültüre değil, çete kültürüne hizmet ederler" denildi.
 
Platform bileşenlerinin söz konusu yapı ile ilgili tüm ilişkilerini kestiği kaydedilen açıklamada, bundan sonra platform bileşenlerine yönelik taciz,takip, hakaret, saldırı gerçekleştirenlerin dostane niyetli kişiler olarak değerlendirilmeyeceği belirtildi. Açıklamada, "Bileşenlerimizin uzun zamandır bedel ödeyerek tüm sahalarda oluşturmaya çalıştığı birleşik mücadele hattına zarar verici, devrimciler arası şiddeti tetikleyici hiçbir gelişmeye kayıtsız kalmayacağımızı tarihsel sorumluluk olarak ele alıyoruz" denildi.