26 Nisan 2024 Cuma

Yüksekova'da ev baskınları: Polis saatlerce işkence yaptı

Yüksekova'da düzenlenen ev baskınlarıyla onlarca genç gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler evde saatlerce polis işkencesine maruz kaldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan ev baskınlarında onlarca genç gözaltına alındı. Baskınlar sırasında evlerin cam ve kapılarını kıran özel harekat polisleri, evlerde gözaltına alınacak kişilere silah dipçikleri, tekme ve yumruklarla saatlerce işkence etti. Gözaltına alınanlar önce Yüksekova Devlet Hastanesi'ne, ardından da Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle:  Demhat Kurt, Diyar Şedal, Rahmi Terzioğlu, İsa Terzioğlu, Aras Yaşar, Diyar Şedal, Uğur Şedal, Mustafa Bor. 

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Mustafa Bor'un annesi Cevahir Bor, polislerin eve girer girmez Mustafa Bor'u bir odaya kitleyerek işkence ettiğini söyledi.

"Eve gelenler özel harekatçıydı ve yüzleri maskeliydi. Kürtçe ve Türkçe konuşmama rağmen onlar farklı bir dille sanırım Arapça konuşuyorlardı. 7 ve 16 yaşındaki çocukların elleri arkadan tutularak onlar da darp edilmeye başlandı" diyen Bor, kendisinin darp edildiğini aktardı.

'SAATLERCE HEPİMİZE İŞKENCE ETTİLER'
Bor, yaşananları şöyle anlattı: "Odaya kilitlenen oğluma yapılan işkencenin sesleri geliyordu. O duvardan o duvara vuruyorlardı. Silahların dipçikleriyle kafasını kırmışlardı ve yüzüne bir cisimle defalarca vurdular. Beni salonda tutuyorlardı odaya girmeme izin vermiyorlardı. Saatlerce hepimize işkence ettiler, hakaretler yapıldı. Sabah 05.00'ten 07.00'ye kadar odaya kapatarak işkence yaptılar."

Oğluna işkence yapılan odanın duvarları, yastık, perde ve parkelerin kan içinde kaldığını söyleyen anne Bor, "Oğlumun ve benim çığlıklarımı duyan mahalleliler yardıma koştu ama kimsenin eve girmesine izin vermediler" diye konuştu.

Daha sonra oğlunun zırhlı araca konulduğunu ve polis şiddetinin burada da devam ettiğinin altını çizen anne Cevahir Bor, şunları söyledi: "Hiçbir gerekçe göstermediler. Sadece bize, 'Mustafa'yı almaya geldik. Onu öldürmeye geldik, yok edeceğiz. Onu sağ bırakamayacağız' dediler. Oğlumun yüzü tanınmayacak hale gelmişti. Bir bardak su bile vermeme izin vermediler. İki tane maskeli polis odada oğluma işkence ederken, bir tane kadın polis de salonda bana hakaretler ve tehditler yağdırarak, 'Senin ellerini kelepçeler, ağzını yırtarım' dedi."