18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yüksekdağ: Katilleri de azmettirenleri de tanıyoruz

HDP İzmir İl binası saldırısında katledilen Deniz Poyraz için başsağlığı mesajı paylaşan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Katilleri de azmettirenleri de tanıyoruz ve yakalarını bizlerin, bu halkın ellerinden kurtaramayacaklar" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, twitter hesabından HDP İzmir İl binası saldırısında katledilen Deniz Poyraz için başsağlığı mesajı yayınladı.

Yüksekdağ mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İzmir il binamızda hunharca katledilen #DenizPoyraz, bütün Türkiye halklarının ve kadınların haklılığı ve masumiyetidir. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Ailesine, dostlarına, yoldaşlarına başsağlığı ve Allahtan rahmet diliyorum.

"Katilleri de azmettirenleri de tanıyoruz ve yakalarını bizlerin, bu halkın ellerinden kurtaramayacaklar.

"Bir haftadır 'dava' adı altında Kobanî katliamının faillerini kurtarıp bizi cezalandıracağını sananlar yine aynı provokasyonları, vahşeti sergiliyorlar.

"Yine kaos ve katliam çetelerini ortalığa salıp siyasi ömürlerine ömür katmaya çalışanlar döktükleri kanda boğulur.

"Kobanî protestolarında yitirdiğimiz canlarımızın hesabını vermeden bizleri davalarla, ırkçı kışkırtma ve saldırılarla hedef haline getirenler halklarımızın vicdanında ve eyleminde hak ettikleri yeri bulacaklar."