19 Nisan 2024 Cuma

Yüksek elektrik akımına kapılan işçinin durumunun iyi olduğu öğrenildi

Yüksek Hızlı Trenin makinist kabininin ön camının temizliğini uzun saplı fırça ile su kullanarak yapmaya zorlanan ve yüksek gerilime temas sonucu ağır yaralanan temizlik işçisinin durumunun iyi olduğu, yemek yiyebildiği ve yürüyebildiği öğrenildi.

Söğütlüçeşme istasyonunda sefere hazırlanan Yüksek Hızlı Tren'i elindeki saplı fırçayla temizlemeye zorlanan ve yüksek gerilime temas sonucu ağır yaralanan temizlik işçisinin tedavisi sürüyor. Yoğun bakımda entübe olan işçinin durumunun iyi olduğu, yemek yiyebildiği ve yürüyebildiği öğrenildi.

23 Mayıs'ta gerçekleşen iş kazasında makinist kabinini ön camının temizliğini yapan taşeron RCS adlı temizlik firmasının işçisi mevzuata aykırı şekilde katener hattı altındaki bu hatta temizlik yapmaya mecbur edildi. Trene yolcu iniş-binişinin yapıldığı peronda, peronun yüksekliği dikkate alınmadan, enerjisi kesilmemiş bir hatta uzun saplı fırça ile su kullanılarak kabinin ön camının temizlenmesinin iş cinayetine yol açacağı bilinmesine rağmen işçiye temizletildi.