5 Mayıs 2024 Pazar

YSK Başkanı Yener seçim hilelerini görmedi

YSK Başkanı Yener, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, özellikle Kürt illerinde yaşanan seçim hilelerini görmezden gelerek, "Seçimler sorunsuz şekilde devam ediyor" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ankara'da oyunu kullandıktan sonra açıklama yaptı.

Mardin, Diyarbakır, Urfa, Adıyaman'da yaşanan sayısız seçim hilesi ve usulsüzlükleri görmezden gelen Yener, "Herhangi bir yerden olumsuz bir durum almadık" diye konuştu.

Seçimlerin sorunsuz devam ettiğini iddia eden Yener, "Saat 21'de yayın yasakları kalkacak. Saat 17'de kurulumuz toplanacak ve bu saatin öne çekilip çekilmeyeceğine bakılacak. Tüm siyasi partilerimiz seçimle ilgili kurallara uydular. Bu demokrasi şenliğinin halkımıza hayırlı olmasını dileriz" şeklinde konuştu.

1 MİLYONDAN FAZLA GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK
Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek. 34 siyasi parti adayının yarışacağı seçimlerde, 206 bin 845 sandık kuruldu, yaklaşık bin de seyyar sandık oluşturuldu.

81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.