23 Nisan 2024 Salı

YS kampı sona erdi

Young Struggle'ın (Gençlik Mücadelesi), her yıl düzenlediği yaz kampı sona erdi.

7 Ağustos günü, günlük gerçekleştirilen gençlik meclisi toplantısının ardından "Şehitlerden öğreniyoruz” tartışmasında Şengül Boran (Güneş) ile Bayram Namaz'ın (Baran Serhat) yaşamı ve mücadelesi anlatıldı.

Şengül Boran'ın nasıl devrimcileştiği, partisinin MLKP'nin çağrısına hangi koşullarda yanıt verdiği, en ağır koşullarda bile mücadeleyi aksatmadığı belirtildi. Rojava’da Türk sömürgeciliğinin gerçekleştirdiği suikastle katledilen MLKP MK üyesi Baran Serhat’ın yaşamı ve devrimci olmanın önemi üzerine canlı tartışmalar yapıldı. 

Aynı gün tartışma bölümünde iki ayrı atölye yapıldı. Marksist Teori dergisi yazarı Arif Çelebi, “Korona virüsü, ekonomik kriz ve mücadelede görevlerimiz” ve “Ayaklanmalar ve Komünizmin Güncelliği” konularında sunumlar yaptı, tartışmalar yürütüldü.

Gece söyleşisinde ise "devrim, sosyalizm, Marksizm, Leninizm, enternasyonal mücadele" başlıklarında tartışmalar yapıldı. 

8 Ağustos günü günlük “Komünist bir kadının yaşam hikayesinden devrimci olmak” başlıklı sunum yapıldı. 

Genç kadınlar, erkek şiddetine karşı tepkilerini grafitti yazılamaları ile gösterirken, İstanbul Sözleşmesi için direnen kadınlara da çektikleri videolarla dayanışma mesajlarını iletti. 

Aynı günün akşamı, kamp değerlendirmesi yapıldı.

Katılımcılar, yoldaşça paylaşmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi, kampın kendileri için dönüştürücü olduğunu vurguladı. "Kampımız amacına ulaşmıştır" dedi. 

Kamp kapanış etkinliği ile sona erdi.