25 Nisan 2024 Perşembe

YPJ'li Kobanê TEM'de tutuluyor

SMO çeteleri tarafından yaralı şekilde  kaçırılan YPJ üyesi Kobanê'nin, ayağa kalkamadığı ve ihtiyaçlarını gideremediği halde Urfa TEM'de tutuluyor.

TSK'nin destek verdiği politik İslamcı SMO çeteleri tarafından yaralı şekilde kaçırılarak ölüm ile tehdit edildiği görüntüleri sosyal medyaya servis edilen YPJ üyesi Reqalı Darzê Salih Temo'nun (Çiçek Kobanê) Urfa TEM Şube'de gözaltında olduğu öğrenildi.

Görüntülerin yayılması ve özellikle kadınların dünya çapında tepkilerin gelmesi üzerine Kobanê'nin Türkiye'ye getirildiği öğrenildi. 

Jinnews'in haberine göre Kobanê'nin Reqalı olan ailesinin savaş nedeniyle 7 yıldır Suruç'ta yaşıyor. Yaralı olarak Urfa'ya getirilen Temo ayağından ameliyat edildikten sonra 7 gün hastanede tutuldu, daha sonra yarası iyileşmeden ve ayağındaki platinle TEM Şube'ye getirildi. Temo, ayağa kalkamadığı ve ihtiyaçlarını gideremediği halde, 4 gündür gözaltında tuluyor.

Öte yandan YPJ'li Makbule Sünger'in de üç gündür Urfa Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında tutulduğu, gözaltına alınan Kuzey ve Doğu Suriyelilerin sayısının daha fazla olabileceği kaydedildi.

İki kadının ifade işlemlerinden sonra Urfa Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.