4 Mayıs 2024 Cumartesi

YPJ Sorxwîn Rojhilat ve Azadî Dêrik anısına eylemler yaptı

YPJ, işgalci Türk devletinin gaziler federasyonuna yönelik gerçekleştirdiği saldırısında ölümsüzleşen YPJ Komutanlarından Sorxwîn Rojhilat ve Azadî Dêrik anısına eylemler yaptığını açıkladı. Eylemlerde 3 Türk askeri ve 6 çete üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), işgalci Türk devletinin 11 Şubat'ta gaziler federasyonuna yönelik gerçekleştirdiği saldırıda ölümsüzleşen YPJ komutanlarından Sorxwîn Rojhilat (Fatma Sakan) ve YPJ savaşçısı Azadî Dêrik'in (Emîne Seyid Ehmed) anısına eylemler yaptı.

YPJ Basın İrtibat Merkezi 12 Şubat'ta Minbic ve Til Temir'de eylemler gerçekleştirdiğini ve toplamda 9 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü, sekizinin de yaralandığını belirtti.

Eylem detaylarının aktarıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "YPJ olarak tüm kadınlara ve halkımıza, şehitlerimizin intikamını yerde bırakmayacağımızın, işgalcilerin saldırılarının karşılıksız kalmayacağının sözünü verdik. YPJ'nin yüzyılın intikam gücü olduğunu söylediğimiz gibi, her türlü insanlık dışı saldırılara karşı işgalcilerden hesap soracağımızı ve gereken cevabı vereceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Özgür ve güvenli bir gelecek inşa edene kadar özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz."