24 Nisan 2024 Çarşamba

YPJ savaşçıları: Tüm dünya kadın iradesini YPJ'de görmüş oldu

YPJ komutanlarından Bahar Amed, Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınların erkek egemenliğine ve işgale karşı mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti, tüm dünya kadınlarına örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı.

Rojava kadın devriminin özsavunma gücü olan YPJ, bugün 9. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde kutlama etkinlikleri düzenleyen YPJ savaşçıları, işgale ve erkek egemenliğine karşı mücadeleyi büyüteceklerinin sözünü yineledi, kadınlara örgütlenme ve savaşma çağrısı yaptı.

DAİŞ'in Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarına karşı mücadelede ve bölge halklarının özgürlüklerine kavuşmasında önemli roller üstlenen YPJ'li savaşçılar, bugün kadın ordulaşmasının gururu ve coşkusunu yaşıyor. YPJ komutanlarından Bahar Amed de, kadın savaşçıların erkek egemenliğine karşı mücadeleyi büyüteceklerinin altını çizdi.

ETHA'ya konuşan Bahar Amed, YPJ'nin kuruluş dönemini hatırlattı ve şunları söyledi: "Rojava devriminin başlarında biz ve erkek arkadaşlar birlikte çalışıyorduk. Sonra kadın yanlı sistem kuruldu. Kadınlar savaş içerisinde kendilerini ispat etti, kimlik sahibi oldular. DAİŞ çetelerine karşı erkek arkadaşlarla omuz omuza savaştılar. kadınlar, güç ve irade sahibi olduklarını gösterdiler. Kadınlar 2013'te YPJ'yi kurdular. Bugüne kadar DAİŞ'e ve işgalci güçlere karşı savaşıyoruz."

Rojavalı kadın savaşçıların güçlerini tüm dünyanın gözü önünde ispatladığını dile getiren Bahar Amed, "Kadınlara bütün dünyada zulüm ve baskı yapılıyor. Önceden söylesen kimse inanmazdı bir kadının silah kuşanabileceğine fakat şimdi kadınlar irade sahibi, savaş mevzilerinde yerlerini alıyor. Sınır hatlarını tutuyorlar. Ağır silahlar kullanıyorlar. Bütün dünya kadın iradesini görmüş oldu" şeklinde konuştu.

'KADINLAR ARTIK BASKI VE ZULMÜ KABUL ETMİYOR'
Kadınların da kendi güçlerini açığa çıkardığını dile getiren Bahar Amed, "Zulüm ve baskıyı artık kabul etmiyoruz. Bugün kadınlarımız silah kaldırabilirler, zorluklara ve yasaklara karşı cevap olabilirler. Bugün görüyoruz Arap, Asuri, Süryani kadınlar yanımızda savaşıyorlar. Derazor'dan Serekaniye'ye kadar bütün hamlelerde yerimizi aldık" dedi.

Farklı ülkelerden de çok sayıda kadının Rojava devrimine katılarak YPJ saflarında yer aldığını dile getiren Bahar Amed, "Hamlelerde enternasyonal savaşçılarda yanımızdaydı. Birbirimizin dilini anlamıyorduk fakat omuz omuza savaşıyorduk" dedi.

YPJ'nin kuruluş yıldönümü tüm dünya kadınları adına kutladıklarını dile getiren Bahar Amed şöyle devam etti: "İrade sahibi, savaş cephelerinde yer alan kadınların gününü kutluyoruz. Bütün dünya kadınlarından bir isteğim var. Evde kendilerini köle yapmasınlar. Kendilerini irade ve kimlik sahibi yapsınlar. Hedefi ve amacı olmayan birisinden bir şey olmaz. Bütün dünya kadınlarının YPJ'ye
katılmalarını umuyorum."

'KADINLAR YPJ'YLE ÖZGÜRLÜK BİLİNCİNE ERİŞTİ'
YPJ savaşçısı Ciwana Hesekê de kadınların başından itibaren Rojava devrimine katıldıklarını hatırlattı, YPJ ile birlikte kadınların özgürlük bilinçlerinin geliştiğini söyledi. Ciwana Hesekê "Devrimden önce toplum içerisinde kadın hareket edemezdi. YPJ kurulup fikirleri yayıldıktan sonra kadınlar da erkek arkadaşlarla birlikte komünlerde yerlerini aldılar. Kadınlar erkek egemenliğine karşı nasıl mücadele yürüteceklerinin bilincine erişti. Tüm dünya kadınlarının, YPJ'nin, dağlarda savaşan kadınların bugününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

'TÜM DÜNYA KADINLARINA SESLENİYORUM, GELİN YPJ'YE KATILIN'
YPJ savaşçısı Cihan Raman da mücadele eden tüm kadınları selamladı ve şunları söyledi: "Bugün YPJ'nin doğum günü. Bugünü, tüm kadın savaşçılara kutluyoruz. Devrim kadınlarının gününü kutluyorum. Ve tüm dünya kadınlarına sesleniyorum. Gelin YPJ'ye katılın."