18 Nisan 2024 Perşembe

YPJ: Mücadele edeceğiz terör rejiminin soykırımcı anlayışını yeneceğiz

YPJ Genel Komutanlığı işgalci saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Saldırılarda yaşamını yitirenlerin faşizmin katliamı olduğu belirtildi. İstanbul provokasyon saldırısının bahanesi olduğunu saldırıların uzun süredir planlandığına dikkat çekildi.

YPJ Genel Komutanlığı Faşist Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük işgalci saldırılarına ilişkin açıklama yayınladı. YPJ Genel Komutanlığı açıklaması şöyle: "Her zaman soykırım yüzünü sergileyen işgalci Türk devleti, halka karşı her türlü vahşi yöntemleri kullanıyor. 19 Kasım gecesi saat 12.00 de Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dêrik, Kobanê, Eyn Îsa, Dirbêsiye, Zirgan, Şehba ve Tıl Rifat bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılar faşizmin katliamıdır."

İstanbul Taksim'de yapılan saldırının provakasyon olduğu işgalci planlarına gerekçe yaratıldığını belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı. "Faşist Erdoğan her ne kadar İstanbul'da ki provokasyonu saldırının bahanesi olarak gösterse de Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırı hazırlıklarının çoktan planlandığını herkes biliyor. Erdoğan'ın terör rejimi, nasıl ki halkını kendisi öldürdüyse bugün de soykırımcı bir zihniyetle bölgelerimize saldırıyor. Ama AKP ve MHP faşizmi başaramayacaklarını bilmelidir."

İşgalci saldırılara karşı halkı direniş saflarına çağıran YPJ komutanlığı şunları kaydetti: "Halkımızın on bin şehidin kanıyla sulanan topraklarını işgale karşı koruyacağını, yurtseverliğini ve değerlerine sahip çıkacağını biliyoruz. Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye'deki kadın ve gençler saldırılara karşı topraklarını savunmak için mevzilerde yer almalı."

İşgalci saldırılarda yaşamını yitirenler için halklara başsağlığı, yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten YPJ Genel Komutanlığı açıklamasında devamla şunları belirtti: "Halkımız, katledilenlerin intikamını alacağımızı bilmeli. Bu saldırılar, terörist Türk devletinin ilk saldırısı değil, son da olmayacak. Nasıl ki bu saldırılara hiçbir zaman boyun eğmediysek bundan sonra da hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Her yerde başarıya ulaşmış direnişçi kültürümüzle mücadele edeceğiz ve terör rejiminin bu soykırımcı anlayışını yeneceğiz. "