4 Mayıs 2024 Cumartesi

YPJ komutanı Sorxwîn Rojhilat son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin saldırısında ölümsüzleşen YPJ komutanlarından Fatma Sakan Kobanê'de son yolculuğuna uğurlandı.

 

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kentinde işgalci Türk devletinin Gaziler Federasyonuna yönelik saldırısında ölümsüzleşen YPJ komutanlarından Fatma Sakan (Sorxwîn Rojhilat) son yolculuğuna uğurlandı. Dîcle Şehitliği'nde gerçekleştirilen törene Firat Kantonu'ndan yüzlerce insan katıldı.

Törende konuşan YPJ komutanlarından Rojda Felat, "Şehit Sorxwîn'nin vasiyetlerinden biri de Kobanê'de Dîcle Şehitliği'nde toprağa verilmekti. Mütevazi kişiliğiyle her alanda mücadele etti. Sorxwîn'in yoldaşları olarak yoldaşımızın intikamını alacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Sorxwîn Rojhilat'ın ailesi ve Kuzey ve Doğu Suriye Savaş Gazileri adına konuşan Nucan Rojhilat ise şunları vurguladı: "Sorxwîn 'Biz bir ülkeye sahibiz ve ülkemize sahip çıkmalıyız' derdi. Biz de Sorxwîn yoldaşın hayallerine sahip çıkacağız."

Törende Efrîn Kurtuluş Güçleri'nin (HRE) Basilê köyünde, işgalci Türk devleti çetelerine ait noktaya yönelik gerçekleştirdiği eylemde 4 yoldaşıyla birlikte ölümsüzleşen Sewsen Berekat da (Çîçek Kobanê) anıldı.

Sewsen Berakat'ın kardeşi Berxwedan Berekat, "Düşman sesimizi duysun, şehitlerimizin intikamını alacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iki savaşçının da şehit belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Fatma Sakan "Şehîd Namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi.