4 Mayıs 2024 Cumartesi

YPJ: Kanları yerde kalmayacak

YPJ Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu binasına yönelik saldırısında komutanları Fatma Sakan ve Emîne Seyîd Ehmed'in ölümsüzleştiğini açıkladı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, Türk devletinin 11 Şubat 2024'te Qamişlo'da Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu binasına yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPJ, saldırıda komutanları Fatma Sakan (Sorxwîn Rojhilat) ve Emîne Seyîd Ehmed'in (Azadî Dêrik) ölümsüzleştiğini açıkladı.

YPJ'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada Fatma Sakan ve Emîne Seyîd Ehmed'in kişisel bilgilerine yer verildi. YPJ açıklamasında: "Bu saldırıda komutanlarımızdan ve yoldaşımız Sorxwîn Rojhilat ve Azadî Dêrik şehit olmuştur. Şehitlerimizin mirası önünde eğiliyor ve onları saygıyla anıyoruz. Komutan Sorxwîn Rojhilat ve Azadi Dêrik'in kıymetli ailelerine, tüm yurtsever halkımıza, kadın devrimci, savaşçılarımıza ve bu özgürlük kahramanlarının yoldaşlarına başsağlığı diliyoruz. Dostlarımıza ve tüm halkımıza kanlarının yerde kalmayacağına dair söz veriyoruz. Onların intikamı almak bizim asli görev ve sorumluluğumuz olacaktır" dedi.

'SORXWÎN YOLDAŞ KOBANÊ DİRENİŞİNİN ÖNCÜSÜ OLMUŞTUR'
Fatma Sakan'ın Rojhilatlı olduğu kaydedilen açıklamada, Kobanê savaşında gözlerinden yaralandığı açıklandı. YPJ açıklamasında Fatma Sakan için şunları vurguladı: "2014'te DAİŞ'in Kobanê'ye yönelik saldırıları ağırlaştığında Kürdistan'ın her yerinden genç kadınlar, Kuzey ve Doğu Suriye'ye giderek Kobanê'de kahramanca destanlar yazdı. Sorxwîn yoldaşın ve tüm YPJ savaşçılarının direnişi tüm dünyada yankılandı. Bu sayede kadınlar alanlara akın etti ve yüzlerce enternasyonal kadın Kuzey ve Doğu Suriye'ye gitti. Komutan Sorxwîn, DAIŞ'e karşı mücadelesinde cesareti ve yiğitliğiyle düşmanların yüreğine büyük korku saldı. Böylece Sorxwîn yoldaş Kobanê direnişinin öncüsü olmuş ve Kobânê halkı da bu cesur komutanları ve kızları Sorxwîn'e gönülden sahip çıkmıştır."

Fatma Sakan'ın son olarak Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonunda görev üstlendiği belirtilen açıklamada, "Yoldaş Sorxwîn, derin bilgi birikimiyle gazi olan her yoldaşına güç ve moral kaynağı olmuştu.Kendisini gazilerin çalışmalarıyla sınırlamamış, halkın ve kadınların sorunlarına ve kalkınmasına çözüm üretmek için de elinden geleni yapmış ve bununla halkın ve kadınların gönlünde yerini almıştır" ifadeleri kullanıldı.

'AZADÎ YOLDAŞ TEREDDÜT ETMEDEN HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE ETTİ'
YPJ açıklamasında Emîne Seyîd Ehmed'in ise Dêrik kentinden olduğu ve başından itibaren devrim saflarında yer aldığı belirtildi. Açıklamada "Azadî yoldaş vefalı tutumuyla tereddüt etmeden halkının özgürlüğü için mücadele etti. Devrimin başlangıcından yaşamının son anına kadar özsavunma hattında mücadeleyi esas aldı. Devrimci Halk Savaşı ilkelerinden yola çıkarak özgürlük savaşını öncü bir komutan olarak yürüttü. Mütevazı tavrıyla özgür bir kadının militanlığının örneği oldu. Azadî yoldaş, kadın devrimi için büyük bir bağlılık ve özveriyle devrimin her alanında aktif rol aldı" denildi.

Emîne Seyîd Ehmed'in kendi isteğiyle Gaziler Federasyonu'nun çalışmalarına katıldığı ve büyük emekler verdiği vurgulanan açıklamada şunlar ifade edildi: "Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu'nun kurulmasında büyük rol oynadı. Azadî yoldaş devrimin her alanında özgürlük mücadelesini büyük bir coşkuyla yürüttü."

'TÜM KADINLARI TÜRK DEVLETİNİN KARŞISINDA SESSİZ KALMAMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
YPJ açıklamasının sonunda şu çağrı yapıldı: "Tüm dünya kadınlarını ve uluslararası kurumları Türk devletinin soykırım zihniyeti karşısında sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Komutan Sorxwîn ve Azadî'nin direnişine sadece bizim halkımız değil, bugün tüm kadınlar ve dünya halkları borçludur. Bu nedenle tüm kadın özgürlük hareketlerini Türk devletinin saldırılarına karşı siyasi duruş sergilemeye çağırıyoruz. Halkımıza ve tüm özgürlükçü kadınlara intikam sözü veriyoruz. AKP-MHP faşizmi iyi bilsin ki, YPJ yüzyılın intikam gücüdür. Sorxwîn ve Azadî yoldaşların 'Jin, jiyan, azadî' şiarıyla yaktıkları devrimin özgürlük ateşini, erkek egemenliğinin bütün hegemonyasını yıkana kadar harlayacağız."