4 Mayıs 2024 Cumartesi

YPJ: Hesekê'de çeteler kadınlar öncülüğünde yok edildi

YPJ Genel Komutanlığı Hesekê'de Sinaa Hapishanesi'ne saldıran IŞİD çetelerine karşı kazanılan zafere ilişkin açıklama yaptı, "YPJ güçleri, DAİŞ çeteleri ilk ortaya çıktığında nasıl onları yok etmek için öncü olduysa, Hesekê'nin Xiwêran Mahallesi'nde de çete saldırılarına karşı büyük bir mücadele verdi" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, Hesekê'nin Xiwêran Mahallesi'nde IŞİD çetelerine karşı
kazanılan zafere ilişkin açıklama yaptı. IŞİD'e karşı mücadelede ölümsüzleşen savaşçıları anan YPJ Genel Komutanlığı, "DAİŞ çeteleri, İslam devleti kurmak amacıyla yıllardır kadınlara ve halklara saldırıyor. 20 Ocak'ta Hesekê'nin Xiwêran Mahallesi'ne saldırı düzenlemek ve karanlığı yaymak istediler. YPJ güçleri, DAİŞ çeteleri ilk ortaya çıktığında nasıl onları yok etmek için öncü olduysa, Hesekê'nin Xiwêran Mahallesi'nde de çete saldırılarına karşı büyük bir mücadele verdi" dedi.

Uluslararası güçlerin kendi vatandaşları olan IŞİD'lileri kabul etmediğini ve sorumluluklarına sahip çıkmadığını belirten YPJ Genel Komutanlığı, "Birleşmiş Milletler, hiçbir tutum almadı. BM özellikle sayıları 700'ü geçen Eşbal El Xilafe sorununda kendisini sorumlu olarak görmeli" ifadelerini kullandı.

YPJ Genel Komutanlığı, IŞİD'in tekrar canlanmasını hedefleyen hapishane saldırısı önlenmiş olsa bile, tehlikenin hala sürdüğünü belirtti. Açıklamada "YPJ kurulduğu günden bu yana kadınların, halkın ve ülkenin güvenliğinin sağlanması çerçevesinde her zaman olduğu gibi Halkların Gürzü Hamlesi'nde de öncü bir ruhla yerini aldı. Hesekê'nin Xiwêran Mahallesi'nde sorumluluklarını fedakarlıkla yerine getirdi" ifadeleri yer aldı.

YPJ savaşçısı Awaz Efrîn'in IŞİD'e karşı mücadele ederken ölümsüzleştiğini duyuran YPJ Genel Komutanlığı, "Halkların ve ülkenin özgürlüğü için kahraman şehitlerimizin yolundan ilerleyeceğimiz sözünü veriyoruz. Devrimin değerlerini ve kazanımlarını korumak için büyük hazırlıklar içinde olacağız" diye belirtti.

HPC Jin ve Kadın Asayiş Güçleri'nin de Heseke'de büyük rol oynadığını belirten YPJ Genel Komutanlığı, "Bu da kadının devrimin, toprağın, halkın ve huzurun güvenliği olduğunu ortaya çıkardı" diye vurguladı.