8 Mayıs 2024 Çarşamba

YPG: Baran Serhat yoldaşın anısı yolumuzu aydınlatan ışıktır

YPG Genel Komutanlığı, 23 Mart'ta Serêkaniyê'de gerçekleştirilen suikast sonucu şehit düşen MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Baran Serhat'ı (Bayram Namaz) andı.
YPG Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamayla 23 Mart'ta Türk devleti ve çetelerinin düzenlediği suikast sonucu şehit düşen MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Baran Serhat'ı (Bayram Namaz) andı ve "Baran yoldaşın anısına sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"MLKP komutan ve önderlerinden Baran Serhat (Bayram Namaz) yoldaşımız 23 Mart tarihinde faşist Türk devleti ve işbirlikçisi çete grupları tarafından aracına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehadete ulaşmıştır.
 
"Kürdistan'ın kuzeyi ve Türkiye'deki birleşik devrim mücadelesinin öncü isimlerinden ve MLKP komutanlarından olan Baran yoldaşımız Rojava halk devriminin inşa sürecinde önemli bir emeğin sahibi olmuş, faşist Türk devleti ve işbirlikçi çete gruplarının saldırılarına karşı sürekli ön mevzide yerini almış, çok sayıda komutan ve savaşçının eğitimi ve yetiştirilmesinde rol almıştır. Kürdistan'ın kuzey ve batı parçalarında uzun yıllar birleşik devrim mücadelesinin sorumluluklarını üstlenerek en iyi biçimde yerine getirmiştir.
 
"Baran yoldaşa yapılan saldırı Kürdistan-Türkiye birleşik devrim mücadelesini hedef almaktadır. Bu bilinçle bu ve benzeri saldırıların amacına ulaşamayacağını bir kez daha belirtiyoruz. Baran yoldaşı bu vesileyle anıyor, anısına sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz."