19 Nisan 2024 Cuma

Young Struggle: Rojava'yı da beraber savunacağız

Young Struggle, dünya halklarını 2 Kasım Dünya Rojava Günü'nde sokaklara çıkmaya çağırdı, "Kobanê'yi beraber savunduk, Rojava'yı da beraber savunacağız" dedi.

Young Struggle, 2 Kasım Dünya Rojava Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. "Kobane'yi beraber savunduk, Rojava'yı beraber savunacağız" denilen açıklamada, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlatığı işgal saldırısına karşı, halkların ve devrim güçlerinin direndiği vurgulandı.

İşgal saldırısı ile Rojava devriminin tasfiyesinin amaçlandığına dikkat çeken Young Struggle, "DAİŞ şefi Bagdadi'nin Türk işgali altında bulunan topraklarda öldürülmesi DAİŞ-Türkiye ortaklığını bir daha açığa çıkardı. Türk Devleti DAİŞ'in dostu ve yardımcısıdır" dedi.

Avrupa Birliği ülkelerinin aldığı tutumun da eleştirildiği açıklamada, "Almanya'nın BM kontrolünde oluşturulacak güvenli bölge önermesi, Almanya'nın, Fransa'nın, AB'nin ve burjuva partilerinin sayısızca 'tedirginlik' açıklamaları, silah satışlarının söze durdurulması açıklamaları haydutu bu güne kadar besleyen sorumluların 'sakinleştirici sözlerinden' başka bir şey değildir."

Devrimin kendi güçleriyle savunulacağını belirten Young Struggle, dünya halklarının dayanışmayı büyütülmesi gerektiğini vurgulandı. Enternasyonalist dayanışmanın kesintisizce sürmesi gerektiğini altı çizildi, "Ancak böyle Rojava'yı savunabiliriz, Kobanê'yi savunduğumuz gibi" denildi.

2 Kasım'da dünya halklarını Rojava'yı savunmak için sokağa çıkmaya çağıran Young Struggle, "Emperyalist devletlere ve halklara, devrimin savunulmasının sakin arka bahçelerinin olmadığını gösterelim" çağrısı yaptı.