23 Nisan 2024 Salı

Young Struggle: Erdoğan Almanya'da istenmiyorsun

İsviçre'nin Zürih kentinde Young Struggle aktivistleri "Erdoğan Not Welcome (Erdoğan istenmiyorsun)" standı açarak Erdoğan'ın Berlin'e gelişine karşı bildiri dağıtımı yaptı. Young Struggle, İsviçre'nin Zürih kentinde "Erdoğan Not Welcome (Erdoğan istenmiyorsun)" standı açarak Erdoğan'ın Almanya'nın başkenti Berlin'e gelişine karşı bildiri dağıtımı yaptı.
 
"Erdoğan devlet misafiri değil, bir suçludur" başlıklı bildiri şöyle:
"Erdoğan Almanya'ya gelişini sevinçle karşılamayacağız çünkü o insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal eden biri. Merkel'de onu hiç birşey yokmuş gibi karşılayamaz.
 
Tüm dünya Erdoğan'ın demokrasi dışı ve sert bir şekilde hareket ettiğini gördü. Erdoğan başka devletlerin vatandaşlarını rehin tutuyor ve bu şekilde dış politikadaki hedeflerine ulaşmaya çalışıyor, mesela gazeteci Adil Demirci gibi. Almanya onun bırakılması için birşey yapmıyor. Türkiye'de de kimse güvende değil. Muhalefetin çoğu hapiste ve özgür basın yasaklandı veya kendi insanlarını atadı. 2018'in ortasında yapılan seçimler muhalefete saldırı olarak kullanıldı.
 
2018 yılı başında Erdoğan'ın kumandası altındaki Türk ordusu ve cihatçı çeteler özgür bölge olan Afrin'e saldırdı. Afrin'i Türkiye'ye bağlayarak Kürt özgürlük hareketine bir darbe vurmak istedi ama bu uluslararası hukuka karşı olan bir Suriye'ye giriş hamlesi oldu. Afrin halkının çoğu kaçmak zorunda kaldı.
 
Bizce bu böyle devam edemez! Alman devleti Erdoğan ile kapalı kapılar ardında jeopolitik görüşmeler yapmayı derhal kesmeli ve politik olarak rehin tutulanları kurtarmaya enerji harcamalı. Bizim Merkel'e önerimiz HDP'li Türk ve Kürt muhalif vekilleri davet etmesi.
 
Herkesi 28. Eylül'de ve ondan öncesinde diktatör Erdoğan'a ve onun stratejik partneri CDU-SPD hükümetine karşı sokağa çıkmaya çağırıyoruz!"