17 Mayıs 2024 Cuma

YÖK'ten üniversitelere: Yemek ücreti makul düzeyde tutulsun

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelere yemek ücretlerinin 'makul düzeyde tutulması' için telkinde bulunduklarını söyledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelere yemek ücretlerinin 'makul düzeyde tutulması' için telkinde bulunduklarını söyledi.

Saraç, her üniversitesinin gelirinin farklı olduğunu belirterek yemeklere standart ücret getirilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Vakıf üniversitelerinin idari ve mali açıdan özerk olduğunu, buradaki yemek fiyatlarına müdahale edemediklerini aktaran Saraç, "Öğrencilerin nerede okuyor ise yemek maliyetinin ne olacağını bilmesi lazım. Devlet üniversitelerine de makul düzeyde olması için telkinlerde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

'YÜZDE 75 BURS' BİTTİ
Prof. Dr. Saraç ayrıca özel üniversitelerde artık yüzde 75 burs olmayacağını, ya yüzde 25/50 ya da ücretli olacağını ifade etti. YÖK başkanı, "Bazı üniversiteler 10 lira koyacağı yerde 15 lira koyup, sonra 'Yüzde 75 indirim yaptım' demesi sistemde hepimizi zan altında bırakıyor" dedi.

Devlet okullarındaki yemek ücreti tartışması, İstanbul Üniversitesi'nin indirimli öğünleri üçten bire indirmesi ve kahvaltıyı kaldırmasıyla bir kez daha gündeme gelmişti. Üniversite, öğrencilerin eylemleri sonrası geri adım atmıştı.