26 Nisan 2024 Cuma

'Yıldırım Demir derhal tahliye edilsin'

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi 378'inci hafta eyleminde, Adli Tıp Kurumu'nun "hapishanede kalabilir" raporu vererek ölüme terk ettiği hasta tutsak Yıldırım Demir'in tahliye edilerek, sağlıklı koşullarda tedavisinin yapılmasını istedi.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi önünde açıklama yaparak, Bolu F Tipi Hapishanesi'ndeki hasta tutsak Yıldırım Demir'in tahliyesini istedi.

Açıklamada konuşan İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Sevil Turgut, sağ gözü yüzde 95 görmeyen, sol gözünden ameliyat olmasına rağmen sağlık sorunları devam eden, midesinde reflü, gastrit ve ülser hastalıkları bulunan, iki kez mide kanaması geçiren Demir'in, irritabl ve hassas bağırsak sendromu, hemoroit, prostat, vertigo, ileri derecede boyun fıtığı gibi hastalıkları olduğu bilgisini paylaştı.

Nevşehir Devlet Hastanesi'nin 2016 yılında Yıldırım Demir'e yüzde 41 engelli raporu verdiğini hatırlatan Turgut, Adli Tıp Kurumu'nun ise "cezaevinde kalabilir" raporu vererek hapishaneye geri gönderdiğini belirtti. Boyun fıtığı ve bağırsak sorunlarının bu süreçten sonra başladığını ve tedavi edilmediği için hastalıklarının ilerlediğini vurgulayan Turgut, "Yıldırım Demir'in hastalıkları için gecikmiş olan tetkik ve tedavileri vakit geçirmeden yapılmalı ve bu süre zarfında ilerlemiş ve yaşamını tek başına devam ettiremeyecek düzeye gelmiş hastalıkları için tekrar Adli Tıp Kurumuna sevki gerçekleştirilerek daha sağlıklı koşullarda tedavisinin yapılabilmesi için tahliyesi sağlanmalıdır" dedi.