2 Mayıs 2024 Perşembe

Yeşil Sol Parti: Paris Anlaşmasına uygun önlemler hayata geçirilsin

Yeşiller Sol Parti Adana'da açıklama yaptı, "Paris Anlaşmasından bu yana geçen altı yıl içinde kömür ve petrol gibi fosil yakıtların dünya çapında kullanımı azaltılmamış, aksine çoğalmıştır" diyerek, anlaşmaya uygun tedbirlerinin alınmasının takipçisi olacaklarını söyledi.

Yeşiller Sol Parti Adana İl Örgütü, küresel iklim grevi kapsamında Abidin Dino Parkında eylem yaptı, "Yaşam için ekoloji için harekete geçme zamanı" dedi.

Açıklamada konuşan Yeşil Sol Parti Çukurova İlçe Yöneticisi Yaşar Gökoğlu, iklim krizi nedeni ile dünyada yaşanan felaketlere dikkat çekerek, iklim anormallikleri ve yaşanan felaketlerinin sebebinin kapitalistlerin sınırsız kar hırsı olduğunu vurguladı.

FOSİL YAKIT KULLANIMINDAN NE ZAMAN VAZGEÇİLECEK
Paris İklim Anlaşmasını Türkiye'nin imzalamasının önemli ancak geç bir karar olduğunu ifade eden Gökoğlu, "Paris Anlaşmasından bu yana geçen altı yıl içinde kömür ve petrol gibi fosil yakıtların dünya çapında kullanımı azaltılmamış, aksine çoğalmıştır. Bu yüzden şimdi bütün gözler bu yıl sonunda yapılacak Glasgow toplantısına çevrilmiştir. Bu toplantıdan daha sıkı bir anlaşmanın çıkarılması beklenmektedir" diye belirtti. Gökoğlu, bu durumun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Kömür başta olmak üzere fosil yakıt kullanımından ne zaman vazgeçileceğinin açıklanması çağrısında bulunan Gökoğlu, iklim krizinin sona ermesi için yapılması gerekenlere işaret etti: "Kanal İstanbul gibi yıkıcı projelerden uzak durulmalıdır. Tüm termik santraller kapatılmalıdır. Yumurtalık İlçesi'nde halen çalışan İSKEN kömür santrali ile Tufanbeyli İlçesi'nde halen çalışan kömür santrali hemen kapatılmalıdır. Yine Yumurtalık İlçesi'nde inşa halinde olan kömür santralinin açılmasına izin verilmemelidir. Nükleer beladan uzak durulmalı, yapımı devam eden Akkuyu nükleer santrali inşaatı durdurulmalıdır. Paris Anlaşmasına onay vermek bizim için bu anlama gelmektedir. Bütün yaşam savunucuları ile birlikte durumun takipçisi olacağımız bilinmelidir."