26 Nisan 2024 Cuma

Yeşil Sol Parti kadın adayları gazetecilerle buluştu

Kadın gazetecilerle buluşan Yeşil Sol Parti kadın milletvekili adayları, kendilerini tanıttı ve kadınların mücadelesini ileriye taşıma sözü verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) kadın milletvekili adayları, Okmeydanında bulunan La Bella Premium düğün salonunda kadın basın emekçileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı programı Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eşsözcüsü Beser Çelik'in konuşmasıyla başladı.

Seçim sürecinde basının çok önemli bir rolü olduğuna dikkat çeken Çelik, basın emekçilerine dönük operasyonlara tepki gösterdi. 20 yıllık AKP iktidarının kadın kazanımlarına nasıl saldırdığını anlatan Çelik, "Bu süreci değiştirebilecek olanlar kadınlardır, kadınların sesi, rengi, direnişi ve duruşudur" ifadelerini kullandı.

Sonrasında kadın gazeteciler ve milletvekili adayları birlikte kahvaltı etti. Milletvekili adayları tek tek söz alarak kendini tanıttı ve Meclis'te yürütmeyi planladığı politikaları anlattı.

POLAT: MÜCADELEMİZ SOKAKLARA DA SIĞMIYOR
Yeşil Sol Parti'nin en genç milletvekili adayı Berfin Polat, seçim çalışmaları içerisinde kendisini en mutlu eden şeyin kadınlarla bir arada olmak olduğunu söyledi. "Hep birlikte olduğumuz için çok mutluyum ve hepinize başarılar diliyorum. Çünkü mücadelemiz ne sandıklara sığar, ne Meclis'e sığar, sokaklara da sığmıyor artık" diyen Polat, mücadeleyi ve kadın yoldaşlığını ileriye taşıma vurgusu yaptı.

OTLU: 21'İNCİ YÜZYIL KADIN YÜZYILI OLACAK
İstanbul 3'üncü bölge adayı Çiçek Otlu, AKP-MHP iktidarının erkek egemen söylemlerine dikkat çekerek, 21'inci yüzyılın kadın yüzyılı olduğunu, buna Rojhilat ve Rojava'da tanıklık ettiklerini söyledi. "Jin, jiyan, azadi bizim felsefemiz ve yolumuz" diyen Otlu, kadın düşmanı politikalara karşı kadın yüzyılı olduğunu gösterme zamanı olduğunu vurguladı. "Devrim ve özgürlük mücadelesi kadınların mücadelesidir" diyen Otlu, Diyarbakır'daki siyasi soykırıma karşı eylemlerde bir annenin haykırışını hatırlattı. 

"Biz bu faşizme başkaldıran, erkek egemen rejime başkaldıran kadınlarız. O yüzden Kürt halkı ve tüm yol arkadaşlarımız adına isyan etmeye, eşitlik ve özgürlüğü kazanma yolunda devam edeceğiz. Gözaltındaki arkadaşlarımızın yerinin boş kalmayacağını biliyoruz" diyen Otlu, tüm kadınları Yeşil Sol Parti etrafında emek seferberliğine çağırdı.

SAKİ: MECLİS MÜCADELENİN SADECE BİR PARÇASI
Mücadele geçmişini anlatan 2'nci bölge adayı Özgül Saki, Kürt kadın hareketi ve feminist hareketin kolektif mücadelesine dikkat çekti. "Meclis bizim için varılması gereken bir hedef, bir mertebe değil, mücadelenin bir parçası" diyen Saki, Yeşil Sol Parti'nin kadın bildirgesinin kocaman bir mücadele deneyiminden süzülüp geldiğini anlattı.

Hapishanedeki mücadele arkadaşlarını selamlayan Saki, seçimler sonrası yeni bir sistemi inşa ederken hapishanedeki arkadaşlarını da özgürlüğüne kavuşturacaklarını söyledi. "Kadınların yaşamın tüm hücrelerini kuşatan bir mücadelesi var" diyen Saki, kadın yoksulluğuna, savaş politikalarına, nefret söylemlerine karşı mücadele edeceğini söyledi.

Program gazetecilerin sorularıyla devam etti.