28 Mart 2024 Perşembe

YENİLENDİ- Kadıköy'de liselilere sert saldırı, halktan yoğun tepki

AKP hükümetine karne vermek isteyen liselilere polis çok sert bir şekilde saldırdı, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Liseliler, polisin saldırısına tepki göstererek, gözaltı aracının etrafını sardı.
İlk ve ortaöğretimlerde bugün karneler veriyor. Liseliler ise AKP hükümetine karne vermek istedi, ancak çok sert polis saldırısıyla karşılaştı. 
 
Dev Lis, DLB, LAF, LÖB, Özgür Lise'nin çağrısıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen liseliler, "Karneler sizin gelecek bizim" yazılı pankart açtı. Buradan Boğa'ya doğru yürüyüşe geçen liselilere polis çok sert bir şekilde saldırdı. Öğrencileri yerlerde sürükleyen polisler, ters kelepçe takarak gözaltı aracına bindirdi. 
 
Polisin saldırısı yoğun tepki aldı. Gözaltı aracının etrafında toplanan öğrenciler, polisi yuhaladı, öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. Çevredeki insanlar da polise tepki gösterdi, "Polis Kadıköy'den defol" sloganı atıldı. 
 
Polis, bu grubu da çok sert bir şekilde saldırararak, insanları yerlerde sürükleyip gözaltına aldı. Saldırıda yaralananlar oldu.
 
Bölgeye takviye polisler geldi. Arbede uzun süre devam etti. İki araca bindirilen öğrenciler, karakola götürüldü.