4 Mayıs 2024 Cumartesi

Yeni1Mecra'da çalışan basın emekçileri iş durdurma kararı aldı

Yeni1Mecra'da çalışan basın emekçileri, mobbing, şeffaflık dışı davranışlar ve ücretlerinin zamanında ödenmemesi üzerine iş durdurma kararı aldı.

Yeni1Mecra'da çalışan basın emekçileri, mobbing, şeffaflık dışı davranışlar ve ücretlerinin zamanında ödenmemesi üzerine iş durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

Karar, gazeteciler Ayhan Çetin, Ayşe Teke, Burcu Yıldırım, Kübra Kırımlı, Mustafa Aksoy ve Rojda Kızgın'ın imzasıyla Yeni1Mecra'nın Twitter hesabından paylaşılan açıklamayla duyuruldu.

Basın emekçilerinin açıklaması şöyle:

"Yeni1Mecra hakkında son zamanlarda konuşulan iddialar hepimizi çok gerdi. Aylar sonra maaşların üstünün bağış olarak verilmesi konusunda bize zorla dilekçe imzalatılmaya çalışılması, yaşananların bir parçası olmadığımız halde gazetecilerin ofise çağrılıp maaş üzerinden tartışma konusu edilmemizi kabul etmiyoruz. Ofis içerisinde baştan beri sağlanmayan ve giderek artan şeffaflık dışı davranışlar, ayrıca Y1M ile ilgili yürütülen inceleme, soruşturma veya her ne ise yine bizi çok tedirgin etmiştir. Bu gergin ortamda artık çalışamıyoruz.

"Buna ek olarak; biz bütün bu tartışmaların içerisinde işimizi yapmaya devam ederken, üzerimizdeki mobbing de giderek artıyor. Aylar önce yapılması gereken ödemeler imza baskısı ile ödenmeye çalışılıyor. Ancak bu süreç yine şeffaf olmadığına inandığımız bir alanda gerçekleştiriliyor. Y1M'nın kurucusu ve iddiaların odağındaki İrfan Uçar aylardır Artı TV'nin Türkiye koordinatörlüğünü yürütürken, biz işimizi yapmaya devam ediyorduk. Ancak son zamanlarda konuşulan bu iddialar ve iş yerindeki gergin ortamda çalışma alanı bulamıyoruz. Gazeteciliğe devam etmek, işimizi gazetecilik ilkeleri doğrultusunda yapmak istiyoruz.

"Yukarıda belirttiklerimiz ışığında Y1M hakkında net bir sonuç alınana dek, ekip olarak iş durduruyoruz."

Yeni1Mecra'nın Twitter hesabından "Yeni1Mecra emekçilerinden kamuoyuna saygıyla duyurulur" notuyla yapılan açıklamanın yer aldığı paylaşım bir süre sonra silindi. Ancak destek retweet edilen destek mesajlarına halen Yeni1Mecra'nın Twitter hesabından ulaşılabiliyor.

Açıklamada imzası bulunan gazetecilerden Burcu Yıldırım da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Gazetecilik çalışanların emeği üzerinden kişisel çıkar sağlayarak pandeminin fırsatlarını kovalamak değil, toplum yararını ve halkın haber alma hakkını gözetmektir. Böyle öğrendik" dedi.